Τηλεθέαση 2022: Στην κορυφή του έτους ο τελικός της Eurovision

Τηλεθέαση 2022: Στην κορυφή του έτους ο τελικός της Eurovision

O 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που προβλήθηκε στη συχνότητα της ΕΡΤ1, συγκέντρωσε την υψηλότερη τηλεθέαση για το 2022, σύμφωνα με τη Nielsen.

Το επιβεβαίωσε η Nielsen καθώς στην ετήσια επισκόπηση της και ειδικά στα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 2021- 2022 ο ευρωπαϊκός καλλιτεχνικός θεσμός κατέλαβε και λόγω συγκυρίας την κορυφαία θέση των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεαματικότητες.

Η διοργάνωση τροφοδότησε σε ικανό βαθμό την επικαιρότητα του διαστήματος εκείνου και με αφορμή τις επιπτώσεις που προκάλεσε η εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και ο πόλεμος (που μαίνεται). Αποκλείστηκε η Ρωσία από τη διοργάνωση, στο πλαίσιο των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν, ενώ ως κάποια στιγμή ήταν αβέβαιη η συμμετοχή της Ουκρανίας, λόγω του πολέμου που εξελισσόταν στα εδάφη της και επειδή τα μέλη της μπάντας Kalush Orchestra μέχρι και παραμονές της τελικής φάσης του διαγωνισμού πολεμούσαν, όπως είχαν δηλώσει.

Με όλα αυτά η ζωντανή μετάδοση του τελικού της Eurovision κατάφερε να συγκεντρώσει περι τα δύο εκατ. τηλεθεατές στη συχνότητα της ΕΡΤ1- μάλιστα σε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένας στους δύο παρακολουθούσε την ζωντανή μετάδοση, βάσει δεδομένων της Nielsen- και αναδείχθηκε το πρώτο σε προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Τη σεζόν ΄20-΄21 η Eurovision κατετάγη τέταρτη σε προτιμήσεις με 19,7% καθώς την προσοχή των περισσότερων είχε συγκεντρώσει τότε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου που είχε δείξει η ΕΡΤ1, καταφέρνοντας τηλεθέαση 21%, ποσοστό που «μεταφράζεται» σε περίπου 2.178.000 τηλεθεατές.

Ο «Σασμός» του Alpha ήταν το δεύτερο «καλύτερο» της περσινής σεζόν με 17,1% ποσοστό τηλεθέασης που κατάφερε με τουλάχιστον 169 επεισόδια (σε παρένθεση ύστερα από τα μερίδια τηλεθέασης  εμφανίζεται ο αριθμός επιπλέον μεταδόσεων κάθε προγράμματος με απόδοση υψηλότερη ή ίση με το εικοστό πρόγραμμα της κατάταξης) που προβλήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν από το κανάλι. Στην ώρα μετάδοσής του, χοντρικά, τέσσερις στους δέκα (μερίδιο 36%), ήταν συντονισμένοι στο κανάλι της κάτω Κηφισιάς.

Την τριάδα συμπληρώνει η σουρεαλιστική κωμική σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα