Τζέιμς Μποντ: Σε δημοπρασία 60 αντικείμενα από τις 25 ταινίες του

Τζέιμς Μποντ: Σε δημοπρασία 60 αντικείμενα από τις 25 ταινίες του

Συμπληρώνονται φέτος τo φθινόπωρο 60 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού 007 στη μεγάλη οθόνη.

Ο οίκος Christie’s και η βρετανική εταιρεία παραγωγής «EON Productions» σχεδιάζουν μια ζωντανή δημοπρασία στις 28 Σεπτεμβρίου, μια σειρά συζητήσεων και προβολών και στις 4 Οκτωβρίου η τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσι (Shirley Bassey) και το μουσικό συγκρότημα Garbage θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ, στο Royal Albert Hall.

Με τίτλο «60 χρόνια Τζέιμς Μποντ», οι δημοπρασίες θα περιλαμβάνουν 60 αντικείμενα από τις 25 ταινίες του Μποντ. Η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η ηλεκτρονική δημοπρασία θα είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου έως την «Ημέρα του Τζέιμς Μποντ» (5 Οκτωβρίου).

Δύο Land Rover Defender, ένα Range Rover SVR και μία Jaguar XF που χρησιμοποιήθηκαν στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, «No time to die» καθώς και η ασημένια Aston Martin «DB5», θα δημοπρατηθούν με την τελευταία να εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα 2 εκατομμύρια λίρες.

Έξι αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, αντιπροσωπεύουν καθέναν από τους έξι ηθοποιούς που υποδύθηκαν το ρόλο: Σον Κόνερι (Sean Connery), Τζορτ Λάζενμπι (George Lazenby), Ρότζερ Μουρ (Roger Moore), Τίμοθι Ντάλτον (Timothy Dalton), Πιρς Μπρόσναν (Pierce Brosnan) και Ντάνιελ Κρεγκ (Daniel Craig).

Επίσης, προσφέρεται μια διαμονή πέντε διανυκτερεύσεων στη βίλα Φλέμινγκ στη Τζαμάικα, όπου ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε και τα δεκατέσσερα βιβλία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, ένα επίχρυσο αυγό με επικάλυψη Swarovski και το σμόκιν του Ντάλτον από το «Licence To Kill».

Τα έσοδα από τις δύο δημοπρασίες θα διατεθούν σε 45 φιλανθρωπικά ιδρύματα και δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων το «the Prince’s Trust», αλλά και τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό.

Θα υπάρξει και έκθεση προπώλησης, ανοιχτή για το κοινό, στις γκαλερί της Christie’s στο Λονδίνο από τις 15 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα