Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στην πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφου – Ποιον φωτογραφίζει

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στην πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφου – Ποιον φωτογραφίζει

Την ενεργοποίηση της ΕΣΗΕΑ, συγκεκριμένα του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της, προκάλεσε η πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφων από το ίδρυμα Μπότση για την προαγωγή της δημοσιογραφίας, αναφέρει σε ανακοίνωση ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΟΔ εκφράζει απορία πως είναι δυνατόν να τιμάται με βραβείο του ιδρύματος, δημοσιογράφος ο οποίος έχει διαγραφεί έξι φορές από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ εξαιτίας σοβαρών παραβάσεων δεοντολογίας από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΕΑ, μεταξύ των οποίων η απεργοσπασία, η οποία, όπως επισημαίνεται, απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Το ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ, αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα, «δείχνει» τον Νίκο Ευαγγελάτο και με την ανακοίνωση του μοιράζεται την αντίληψη του για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τους δημοσιογράφους.

Το ΕΟΔ αναγνωρίζει και υποστηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες στο χώρο του Τύπου, όπως τα βραβεία Μπότση, εκφράζει όμως την άποψη ότι «μεταξύ των βασικών στοιχείων, που θα κρίνουν την υποψηφιότητα δημοσιογράφων προς βράβευση, να είναι το ανεπίληπτο ήθος, η συμμετοχή του στον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η προσήλωση και ο σεβασμός του στις Αρχές της Δεοντολογίας, που είναι και η βάση για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει αναλυτικά:

«Η πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφων από το Ίδρυμα Μπότση για την προαγωγή της δημοσιογραφίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον και της κοινής γνώμης, εκτός του δημοσιογραφικού κόσμου.

Σχετικά με την εκδήλωση αυτή, το ΕΟΔ, το οποίο απαρτίζεται από τα δυο Πειθαρχικά Συμβούλια, που εκ του ρόλου τους ελέγχουν την δεοντολογική συμπεριφορά των δημοσιογράφων, διερωτάται πως είναι δυνατόν να τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος δημοσιογράφος, στον οποίο έχουν επιβληθεί ποινές διαγραφής έξι φορές για σοβαρές παραβάσεις της δεοντολογίας από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ανάμεσά τους και η απεργοσπασία, η οποία απαγορεύεται ρητά και από το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Το ΕΟΔ, υποστηρίζει πάντα τις σημαντικές πρωτοβουλίες στον χώρο του Τύπου, όπως αυτή του Ιδρύματος Μπότση, εκφράζει όμως την άποψη ότι μεταξύ των βασικών στοιχείων, που θα κρίνουν την υποψηφιότητα δημοσιογράφων προς βράβευση, να είναι το ανεπίληπτο ήθος, η συμμετοχή του στον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η προσήλωση και ο σεβασμός του στις Αρχές της Δεοντολογίας, που είναι και η βάση για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα