Το Netflix αύξησε τις τιμές του: Τι ισχύει για την Ελλάδα

Το Netflix αύξησε τις τιμές του: Τι ισχύει για την Ελλάδα

Η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο περίπου 2% μετά την είδηση. Η αύξηση των τιμών έρχεται μια εβδομάδα πριν η εταιρεία ροής ανακοινώσει τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την αύξηση των τιμών του Netflix
Αλλά ο λόγος πίσω από την κίνηση αυτή του Netflix είναι πολύ απλός: δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο και καθώς η ροή γίνεται πιο ενσωματωμένη στο τοπίο της ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη για εταιρείες όπως το Netflix τείνει να επιβραδύνεται και η προσέλκυση νέων συνδρομητών γίνεται πιο δύσκολη. Έτσι λοιπόν, τα έσοδα πρέπει να προέρχονται από κάπου. Η αύξηση των τιμών στους καταναλωτές είναι ένας εύκολος τρόπος για να έχεις κέρδη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το Netflix είπε τον Οκτώβριο ότι πρόσθεσε 4,4 εκατομμύρια συνδρομητές, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο αριθμό των συνδρομητών της σε 213,5 εκατομμύρια — ένα καλό αλλά όχι θεαματικό αριθμό. Αυτό ακολούθησε δύο διαδοχικά υποτονικά τρίμηνα για την εταιρεία. Το Netflix ανέφερε επίσης σε αυτά τα κέρδη ότι πρόσθεσε περίπου 70.000 συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτό ήταν μια βελτίωση από την απώλεια συνδρομητών το δεύτερο τρίμηνο, αλλά αυξήθηκε μόνο κατά περίπου 1 εκατομμύριο συνδρομητές πέρυσι σε αυτές τις χώρες.

Η εταιρεία είπε ότι έχει 74 εκατομμύρια μέλη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά η ανάπτυξη σε αυτές τις περιοχές έχει κορεστεί.

Θα ανέβουν οι τιμές και στην Ελλάδα;
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αύξηση τιμής για τους συνδρομητές του Netflix στην Ελλάδα, οπότε οι τιμές των διαφόρων πακέτων παραμένουν ως έχουν. Παρόλα αυτά, δεν είναι απίθανο μετά τις αυξήσεις σε ΗΠΑ-Καναδά, να ακολουθήσει αύξηση τιμών και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα