Πρόστιμο 30 χιλ. ευρώ σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου

Πρόστιμο 30 χιλ.  ευρώ σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν 25 περιφερειακά κανάλια, εξαιτίας του ότι προωθούσαν τις… κηραλοιφές του Βελόπουλου

«Δυστυχώς, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά […]. Το καλύτερο αντισηπτικό, αντιμικροβιακό, το οποίο δρα εναντίον των μολύνσεων και των λοιμώξεων, ιδανικό για την αντιμετώπιση των παθήσεων του αναπνευστικού, είναι αυτό εδώ [το Βυντινόν]. Βάζετε μια [επάλειψη] το πρωί, μια το απόγευμα και μία το βράδυ και δεν περνάει ούτε κορονοϊός ούτε τίποτα».

Με την παραπάνω φαντασμαγορική εισαγωγή, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τη θαυματουργή κηραλοιφή «Βυζαντινόν» στο πρώτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας αφενός θυμηδία στα social media, αφετέρου την παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΕΣΡ, θα επιβληθεί το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στους εξής τηλεοπτικούς σταθμούς:

-Κόσμος TV Δωδεκανήσων,

-Αιγαίο TV Δωδεκανήσων,

-Super B Αχαΐας,

-Σητεία TV Λασιθίου,

-Notos TV Ηρακλείου,

-Ένα TV Φθιώτιδας,

-TV 10 Τρικάλων,

-Βήμα TV Ιωαννίνων,

-Θράκη ΝΕΤ Έβρου,

-TV Ροδόπη,

-Δίκτυο TV Σερρών,

-Κρήτη TV 1 Χανίων,

-Άλφα Τηλεόραση Δράμας,

-Δίκτυο 1 Καστοριάς,

-Alert Αττικής,

-TRT Μαγνησίας,

-PLP TV Ηλείας και

-Ίριδα TV Δωδεκανήσου.

Παράλληλα, «καμπάνα» 25.000 ευρώ αντιστοιχεί στους σταθμούς Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα