Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την επιτυχία της σειράς Κόκκινο ποτάμι

Το μεγάλο φινάλε του Κόκκινου Ποταμιού παρακολούθησαν όλοι οι συντελεστές σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου - Συγκίνησε το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Αυλαία έριξε το βράδυ της Δευτέρας (13/7) στο OPEN η δραματική σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη και το συγκλονιστικό φινάλε καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και φέρνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι συντελεστές του «Κόκκινου Ποταμιού» είδαν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και αμέσως μετά έκαναν αποκλειστικές δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #Not» μιλώντας για την σειρά και την εμπειρία της συμμετοχής τους σε αυτή.

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης είπε ότι ήταν μια σειρά που ταξίδεψε τους συντελεστές και το κοινό στην ιστορία και στις ψυχές μας: «Ανακαλύψαμε την ιστορία του ελληνισμού, ανακαλύψαμε την ψυχή μας» είπε ο σκηνοθέτης. Ο Ιωάννης Παπαζήσης, που ερμήνευσε τον ρόλο του «Μίλτου» είπε: «Το πιστέψαμε, το αγαπήσαμε, μας κούρασε και μας διέλυσε ψυχολογικά», ενώ ο «Θέμης» Αργύρης Πανταζάρας είπε: «Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είμαστε ανοικτές πληγές και μαζεύουμε τα τραύματά μας. Κερδίσαμε πολλά τραύματα». Ο Κωνσταντίνος Καζάκος δήλωσε: «Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια δουλειά στην ελληνική τηλεόραση, είναι μια ιστορικά σωστή δουλειά και μπορεί κάποιος να πάρει μια γεύση της εποχής».

Η Τάνια Τρύπη μίλησε με θαυμασμό για τον Μανούσο Μανουσάκη: «Όταν ήταν να πέσουμε στο ποτάμι με την Ναρίν, πέφτει πρώτος ο Μανουσάκης με τα ρούχα για να τσεκάρει ότι το νερό είναι σωστό για να πέσουμε κι εμείς» είπε η ηθοποιός. Ο Θοδωρής Φραντζέσκος, που «απογείωσε» τον ρόλο του Κερέμ είπε: «Ηταν συγκλονιστικό φινάλε, δυστυχώς βασίζεται στην πραγματικότητα». Τέλος, ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Κόκκινο Ποτάμι» πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της σειράς, Χάρης Τσιρκινίδης είπε: «Ο Ιβάν Σαββίδης μου είχε δώσει μια υπόσχεση προ 15ετίας ενώπιον του απόδημου ελληνισμού και την τήρησε. Υπό αυτή την έννοια το κανάλι Open ολοκλήρωσε αυτή την υπόσχεση».

Μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την ολοκλήρωση της σειράς «Κόκκινο ποτάμι» διάβασε στους παρευρισκόμενους ο Μανούσος Μανουσάκης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη:

«Αγαπημένοι μου φίλοι,

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα ήθελα σήμερα να βρίσκομαι κοντά σας, ώστε να μοιραστούμε τη χαρά από αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη κοινή πορεία, να αγκαλιάσω τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά που βάλατε την ψυχή σας σε αυτό το κοινό μας εγχείρημα, να πω λόγια ευγνωμοσύνης κοιτώντας σας στα μάτια.

Όμως, δυστυχώς, οι συνθήκες καμιά φορά μας ξεπερνούν…

Το Κόκκινο Ποτάμι ολοκληρώνει τη διαδρομή του, έτσι ώστε να μείνει για πάντα στις καρδιές μας - στις καρδιές όσων συνέβαλαν για να γίνει αυτή η σειρά, στις καρδιές των εκατομμυρίων τηλεθεατών που την αγκάλιασαν, καθώς και των αναγνωστών του βιβλίου.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να πω στον συγγραφέα του βιβλίου, Χάρη Τσιρκινίδη, ο οποίος έκανε ευρύτερα γνωστή στον κόσμο την φρικαλεότητα της ποντιακής τραγωδίας μέσα από τη συγκινητική ιστορία του έρωτα του Μίλτου και της Ιφιγένειας.

Τα πιο ειλικρινή λόγια ευγνωμοσύνης θα πω στον Μανούσο Μανουσάκη. Εσύ και η ομάδα σου κάνατε αυτά που αρχικά ίσως φαίνονταν ανέφικτα. Τα γυρίσματα σε διάφορες χώρες, η εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, τα ιστορικά κοστούμια και τα σκηνικά, οι μουσικές, όλα μίλησαν στις καρδιές μας.

Έχετε κάνει μια σπουδαία δουλειά, περάσατε τη δοκιμασία της πανδημίας και αντέξατε, ολοκληρώνετε τη σειρά με τεράστια ανταπόκριση και αναγνώριση από το κοινό, η οποία αποτυπώνεται σε υψηλούς δείκτες τηλεθέασης.

Η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» αναδείχθηκε στο καλύτερο εγχείρημα ενός ακόμη πολύ νεαρού καναλιού όπως είναι το OPEN, και νιώθω πως θα αποτελέσει πολύτιμη κληρονομιά της ελληνικής μυθοπλασίας.

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε σε αυτή την πρόκληση - από τους τεχνικούς μέχρι τους πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν τους ήρωες της σειράς. Το Κόκκινο Ποτάμι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο από ανθρώπους που θα πίστευαν σε αυτό τόσο βαθιά όσο όλοι εσείς.

Πιστεύω πως το «Κόκκινο Ποτάμι» θα γίνει η αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας, τιμώντας τους προγόνους μας.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Με πολλή αγάπη,
Ιβάν Σαββίδης»
miltos_kai_ifigeneia_1.jpg
«Το Κόκκινο Ποτάμι» σε αριθμούς

Περισσότεροι από 171 ηθοποιοί και 1.140 κομπάρσοι επιχειρούν να φωτίσουν τις ιστορικές μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού. Γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί σε 15 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το «Κόκκινο Ποτάμι» πέρασε από το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, το Κτίριο «Κωστής Παλαμάς», το ΜΙΕΤΕ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Υπατία, βρέθηκε στο ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος» στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια ταξίδεψε σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας: Καστοριά, Δερβενοχώρια, Βέροια, Ξάνθη, Εδεσσα, Νάουσα, Δράμα, Παλαιός Αγιος Παντελεήμων κ.α. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο πρώτος που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και να επενδύσει σε μια σειρά η οποία αφορά την Ιστορία του Ελληνισμού.
27_1.600.1.post_.png
Λίγα λόγια για τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της σειράς, τον Μίλτο Παυλίδη και την Ιφιγένεια Νικολαΐδη στη σειρά ενσάρκωσαν ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση. Οι δύο ηθοποιοί είχαν μιλήσει με ενθουσιασμό για την πρόκληση που αποτέλεσαν για εκείνους οι ρόλοι τους, με τον Ιωάννη Παπαζήση να μοιράζεται και τη δική του ιστορία, καθώς μεγάλωσε με τους Πόντιους παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του και μέσα του έχει καταγραφεί ο πόνος από τις δικές τους αναμνήσεις. Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκίνησε στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβώνιασε τον 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε τη μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς, σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά δεινά.

Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε online το τελευταίο επεισόδιο της υπερπαραγωγής του OPEN

Συντελεστές «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης,, Τατιάνα Παπαμόσχου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Στέφανος Κυριακίδης, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Δρόσος, Κώστας Ξυκομηνός, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός,, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δημήτρης Τοπαλίδης, Πέτρος Ξεκούκης κ.α.
Έκτακτη συμμετοχή: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης
Φιλική συνεργασία στο σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Τραγούδι τίτλων: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μοντάζ: Μιχάλης Μινακούλης
Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα
Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη
Μακιγιάζ: Έλλη Κριαρά
Κομμώσεις: Αλεξ Πρίφτης
Σχεδιασμός ήχου: Μανώλης Μανουσάκης
Ειδικά εφφέ SFX: Αντώνης Νικολάου
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος
Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Καραχάλιος
Εκτέλεση παραγωγής: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

Το τραγούδι τίτλων από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει αγγίζει τα 7.300.000 views.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα