Η Μαρία Χούκλη υπέγραψε στον ΑΝΤ1

Αίσια κατάληξη είχαν οι διαπραγματεύσεις της Μαρίας Χούκλη με τον ΑΝΤ1, για τις οποίες έγραψε αποκλειστικά το star.gr την Πέμπτη.

Η γνωστή δημοσιογράφος, που υπέβαλε την παραίτησή της στην ΕΡΤ, θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του καναλιού του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Χούκλη δεν θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου αλλά λίγο αργότερα και αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές που θα αποφασίσει το κανάλι.

Χθες το πρωί η Μαρία Χούκλη υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιώργο Γαμπρίτσο, που πριν από λίγες μέρες είχε υποβάλλει κι εκείνος στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο τη δική του παραίτηση. Ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια αρκετοί διεκδικούσαν μια θέση στη δημόσια τηλεόραση, οι οικονομικές περικοπές φαίνεται ότι οδηγούν όλους προς την έξοδο!

Με επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, η Μαρία Χούκλη υπέβαλε την παραίτησή της από τη δημόσια τηλεόραση. Ο παραιτηθείς πριν από λίγες μέρες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, που παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση του, έκανε δεκτή την παραίτηση της δημοσιογράφου.

«Την παραίτησή της υπέβαλε στη διοίκηση της ΕΡΤ η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη. Η διοίκηση της ΕΡΤ, αφού εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση της γνωστής δημοσιογράφου, την ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους της στόχους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ για την παραίτηση της δημοσιογράφου.

Η Μαρία Χούκλη συνεργάστηκε με την ΕΡΤ για εννέα συνεχόμενα χρόνια, παρουσιάζοντας το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και κάποιες εκπομπές. Η τελευταία σύμβαση έργου που είχε υπογράψει με τη δημόσια τηλεόραση έληξε στις 30 Ιουνίου του 2010, όπως και εκατοντάδων άλλων συμβασιούχων. Η Μαρία Χούκλη όμως μαζί με λίγους ακόμα εργαζομένους συμπεριλήφθηκε στο «προσωπικό ειδικών θέσεων», γεγονός που της εξασφάλιζε την παραμονή της στην ΕΡΤ για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο! Προτού όμως κλείσει μήνας ως «ειδικό προσωπικό» και ενώ είχε πάρει την άδειά της, έστειλε την επιστολή παραίτησής της!

Τον τελευταίο χρόνο με τις οικονομικές περικοπές που υπάρχουν στα συμβόλαια της ΕΡΤ αρκετοί «δυνατοί» δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επέλεξαν τον δρόμο προς την έξοδο του Ραδιομεγάρου. Ετσι, μετά τους Βασίλη Λυριτζή, Δημήτρη Οικονόμου, Πόπη Τσαπανίδου, ήρθε η ώρα να υποβάλει την παραίτησή της και η Μαρία Χούκλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η δημοσιογράφος έχει ήδη προετοιμάσει το επόμενο βήμα της στο τηλεοπτικό τοπίο. Αν και η ίδια προσπαθεί να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της, δύο είναι τα πιο δυνατά σενάρια: το ένα αφορά το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το άλλο θέλει τη Μαρία Χούκλη να συναντιέται με τους άλλους αποχωρήσαντες από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ. Αλλωστε, είναι εμφανές ότι το κανάλι του Φαλήρου «χτίζει» συνεχώς το ενημερωτικό προφίλ του επιτιθέμενο προς τη δημόσια τηλεόραση, που σιγά-σιγά χάνοντας δυνατά ονόματα, κινδυνεύει να μείνει μόνο με τα χρέη της!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα