Μια οσκαρικά φιλόδοξη παραγωγή του Netflix

Μια οσκαρικά φιλόδοξη παραγωγή του Netflix

Άλλη μια οσκαρικά φιλόδοξη παραγωγή του Netflix αποβιβάστηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα και, όπως φάνηκε από την υποδοχή της στο Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία είναι έτοιμη για μεγάλες κούρσες.

Για τον «Βασιλιά» με τον ιδιαίτερο Τίμοθι Σαλαμέ ο λόγος, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε μια διασκευή του σεξπιρικού «Ερρίκος Ε’».

Ο Σαλαμέ γίνεται τελικά ο βασιλιάς που αξίζει στο φιλμ του Ντέιβιντ Μισό («Animal Kingdom»), που αφήνει τα κλισέ στην άκρη για μια πιο σύγχρονη και επίκαιρη ματιά στη βασιλική ιστορία της Αγγλίας.

Κι αν το φιλμ είναι εποχής, αυτό είναι και το μόνο χαρακτηριστικό που θυμίζει παρελθόν. Καθώς όλα τα άλλα μοιάζουν διαχρονικά και υπόπτως σημερινά, σε μια ταινία που αποθεώθηκε για τη στιβαρή και συναρπαστική αφήγησή της.

Ο 23χρονος σταρ του «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο δίνει και πάλι ρέστα στον ρόλο του μεγάλου βρετανού μονάρχη, τον οποίο ενσαρκώνει μετά τα μεγαθήρια της βρετανικής σαιξπηρικής παράδοσης, τις ανεπανάληπτες ερμηνείες των Κένεθ Μπράνα και σερ Λόρενς Ολίβιε.

Το καστ συμπληρώνουν ο Τζόελ Έτζερτον («Υπέροχος Γκάτσμπι»), ο Μπεν Μέντελσον του «Rogue One» και ο Ρόμπερτ Πάτινσον.

Πατώντας πάνω στα σεξπιρικά έπη «Ερρίκος Δ’» και «Ερρίκος Ε’», το φιλμ μάς μιλά για τον Χαλ, έναν νεαρό και ατιμασμένο πρίγκιπα που κληρονομεί το στέμμα καθοδηγούμενος από τον μοναδικό του φίλο, τον Φάλσταφ. Ο στρατιωτικά ευφυής Ερρίκος Ε’ γίνεται εδώ επίκαιρος, αφηγούμενος τις περιπέτειές του με εξαιρετικά μοντέρνο τρόπο.

Η ταινία αποθεώθηκε για τη διαδρομή του ήρωα ως την ενηλικίωσή του, αλλά και ως μια μαγική παραβολή για τη μεθυστική επιρροή της δύναμης και τη μοναξιά της κορυφής.

Ειδική μνεία έγινε και για την κορύφωση του φιλμ, την περίφημη μάχη του Αζινκούρ, που είναι συγκλονιστικά κινηματογραφημένη μέσα στη βία, τη λάσπη και το αίμα.

www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα