Προβλήματα σε ραδιόφωνα και κανάλια λόγω της φωτιάς στον Υμηττό

Προβλήματα σε ραδιόφωνα και κανάλια λόγω της φωτιάς στον Υμηττό

Μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του Love 97.5 στον Υμηττό και προβλήματα και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς - κάποιοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας από νωρίς το πρωί - προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στην Παιανία και επεκτάθηκε στον Υμηττό, η οποία είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Οι εγκαταστάσεις του Love 97.5 στον Υμηττό καταστράφηκαν, όπως αναφέρει σε post του στα social media ο διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Ψεματίκας. Πλέον ο σταθμός ακούγεται μόνο από τον πομπό του στην Αίγινα και στο loveradio.gr.

Η φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες του βουνού έφτασε μέχρι και τις εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται στην κορυφογραμμή. Ραδιόφωνα όπως ο 88.6 FM, τα Παραπολιτικά 90.1, ο Galaxy 92, ο Λάμψη 92.3, ο Best 92.6, ο Ελληνικός 93.2, ο Love 97.5, ο Nostos 100.6, ο Athens Voice 102.5, ο Θέμα 104.6, ο 105.5 Στο Κόκκινο και άλλοι είτε σταμάτησαν να εκπέμπουν από τον Υμηττό είτε ακούγονται με δυσκολίες στο Λεκανοπέδιο, όπως αναφέρει το e-tetradio.gr.

-105.5 Στο Κόκκινο: «Η πυρκαγιά στον Υμηττό προκάλεσε σοβαρά τεχνικά πρόβλημα στο κέντρο εκπομπής του σταθμού μας. Οι τεχνικοί μας εργάζονται για την αποκατάσταση του σήματος μας. Μπορείτε να ακούτε το πρόγραμμα του σταθμού μας μέσα από την ιστοσελίδα μας www.stokokkino.gr».

-Galaxy 92: «Λόγω της μεγάλης φωτιάς στο κέντρο εκπομπής του Υμηττού, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην περιοχή και αυτός είναι ο λόγος που δε μας ακούτε, προς το παρόν, από τους 92 των FM. Οι εγκαταστάσεις μας, ευτυχώς, σώθηκαν και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Το πρόγραμμα του Galaxy 92 μεταδίδεται κανονικά μέσω internet. Τέλος, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας προς το Love Radio και τους άλλους σταθμούς που υπέστησαν καταστροφές, καθώς και στους φίλους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά τα ραδιόφωνα. Ας ελπίσουμε ότι όλα τελείωσαν εδώ!».

-Nostos 100.6: «Η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο ραδιοπάρκο εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών. Μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων μπορείτε να μας ακούτε στοwww.nostosradio.gr».

Προβλήματα αντιμετώπισαν και περιφερειακά κανάλια της Αττικής, των οποίων το σήμα διακοπτόταν ανά διαστήματα. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από την Digea, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στα social media.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα