Ντάνκαν Λόρενς - Eurovision 2019: Η θλιβερή ιστορία του τραγουδιού που κέρδισε

Ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά τραγούδια, εντυπωσιακά κοστούμια, συγχρονισμένα χορευτικά, ένας 25χρονος και το πιάνο του σφράγισαν τη φετινή Eurovision. 

Ο λόγος για τον Ντάνκαν Λόρενς, που από την αρχή ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού.

Ενας νεαρός με κάπως ντροπαλό ύφος, μόλις 25 ετών που για πολλά χρόνια βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ως συνθέτης για άλλους ερμηνευτές. 

Τόλμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο ολλανδικό The Voice όπου έφτασε στην ημιτελική φάση. Και φέτος μάγεψε από τη σκηνή της Eurovision, με το μελαγχολικό τραγούδι που μιλά για μια θλιβερή προσωπική του ιστορία. 

Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για μια πολύ προσωπική ιστορία.

«Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο».

«Ερωτεύομαι το άτομο»

Σε μια από τις συνεντεύξεις του πριν τη Eurovision, ο Λόρενς δήλωσε αμφιφυλόφιλος και ερωτευμένος.

«Πριν από δυο χρόνια δήλωσα δημόσια πως είμαι αμφιφυλόφιλος. Ηταν ό, τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου. Οχι επειδή θέλω να χαριεντίζομαι τόσο με κορίτσια, όσο και με αγόρια, ούτε γιατί δεν μπορώ να επιλέξω. Μάλλον το αντίθετο: Η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη. Ερωτεύομαι το άτομο. Και πόσο τυχερός είμαι που έχω βρει αυτό το άτομο εδώ και κάποιους μήνες»

thetoc

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ