Eurovision 2019 - Α΄ ημιτελικό: Στον τελικό Ελλάδα και Κύπρος. Όλα όσα έγιναν

Eurovision 2019 - Α΄ ημιτελικό: Στον τελικό Ελλάδα και Κύπρος. Όλα όσα έγιναν

 Στον τελικό της Eurovision πέρασαν Ελλάδα και Κύπρος, μετά τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού!

Τόσο η Κατερινά Ντούσκα όσο και η Τάμτα ξεσήκωσαν στα πλήθη, με τον κόσμο να δίνει τις ψήφους του ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν μια πολύ καλή θέση και γιατί όχι και την πρώτη!

Την Κατερίνα Ντούσκα πλαισίωσαν πέντε κοπέλες, οι χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Φάνια Γρηγορίου και οι τραγουδίστριες Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποζαντζίδου και Ερασμία Μαρκίδη και την χορογραφία είχε επιμεληθεί η Ιωάννα Τουμπακάρη.

Το σκηνικό είχε επιμεληθεί ο Tom Denning, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και με διεθνή πρότζεκτ, όπως είναι το «X-Factor UK».

Ο α’ ημιτελικός ξεκίνησε στις 22.00, στην ΕΡΤ2, με δόξα και τιμή αφού την βραδιά άνοιξε η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Νέτα Μπαρζιλάι με το τραγούδι «Toy» το οποίο ήταν διασκευή. Η σκηνή γέμισε χορευτές, ενώ μια τεράστια γατούλα από στρας κόσμησε την σκηνή.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι  Bar Refaeli, o  Erez Tal, Assi Azar and Lucy Ayoub, οι οποίοι μάλιστα θα είναι και στον β ημιτελικό αλλά και στον τελικό του Σαββάτου.

Στο σχολιασμό του α ημιτελικού ήταν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, οι οποίοι θα είναι και την Πέμπτη στο β ημιτελικό αλλά και στον τελικό.

Από τα highlights της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Dana International η οποία ανέβηκε στο stage του Expo Tel Aviv και έκλεψε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις όπως είχε κάνει και το 1998 όταν και εκείνη με την σειρά της είχε κερδίσει τον διαγωνισμό. Η τραγουδίστρια ερμήνευσε την δική της εκδοχή του τραγουδιού «Just The Way You Are» του Μπρούνο Μαρς.

Ποιοι πέρασαν στον τελικό

Στον τελικό του Σαββάτου, εκτός από Ελλάδα και Κύπρο, πέρασαν επίσης οι: Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο και Σλοβενία.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Τάμτα στη σκηνή

Η εκπρόσωπος της Κύπρου βγήκε στη σκηνή με τους χορευτές στο πλευρό της και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η Τάμτα με super sexy style και white look ξεσήκωσε το κοινό με το «Replay» στη Γιουροβίζιον.

Η τραγουδίστρια βγήκε στη σκηνή με ένα κορμάκι, το οποίο ήταν φτιαγμένο από πλαστικό και δεν υπήρχε καθόλου ύφασμα, ενώ από το ίδιο υλικό ήταν και το jacket της και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της που όπως είπε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη δεν είναι μπότες αλλά μία κατασκευή που προσαρμόζεται ως κάλτσα. Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εμφάνιση της Τάμτα, η οποία θέλει πάντα να ξεχωρίζει και στο Τελ Αβίβ το κατάφερε, καθώς τη θεωρούν το απόλυτο fashion icon του διαγωνισμού.

Η εμφάνιση της Τάμτα πήγε πολύ καλά και ευτυχώς δεν υπήρξαν απρόοπτα όπως στην τελευταία πρόβα τζενεράλε όπου γλίστρησε και παραλίγο να πέσει.

Εξαιρετική εμφάνιση για την Κατερίνα Ντούσκα

Στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Κατερίνα Ντούσκα, το βράδυ της Τρίτης, στις 23.15, ερμηνεύοντας το «Better Love». Η εκπρόσωπος της Ελλάδας απέσπασε δυνατό χειροκρότημα και εντυπωσίασε με το αναγεννησιακό της στυλ και την πληθωρική της φωνή.

Η Ελλάδα έχει όλα τα «προσόντα» να διεκδικήσει μία εξαιρετική θέση και στο μεγάλο τελικό του ερχόμενου Σαββάτου. Φορώντας ένα κατάλευκο φόρεμα έκανε τη πιο καλαίσθητη εμφάνιση. Το φόντο της ήταν σε αποχρώσεις του μωβ και του ροζ ροζ ενώ αντανακλούσε και το κίτρινο από τα φόρεμα του μπαλέτου  που την πλαισίωναν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα