Eurovision 2019 – Α’ Ημιτελικός: Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν LIVE

Eurovision 2019 –  Α’ Ημιτελικός:  Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν LIVE

Ελλάδα και Κύπρο δίνουν στο Τελ Αβίβ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2019, την μάχη για την πρόκριση στον τελικό.

 Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν. Η αγωνία κορυφώνεται!

 Η Dana International επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision πιο όμορφη και πιο… νέα από ποτέ! Η αρένα ξεσηκώνεται και «υπακούει» στην εντολή Kiss…

 Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Μπορείτε να ψηφίσετε!

 

 

Αυτά είναι τα 17 τραγούδια 

Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώνεται με το Σαν Μαρίνο και τον Serhat, Ευτυχώς το Say Na Na Na τελειώνει κάποια στιγμή, λίγο πριν τελειώσει η υπομονή μας.

Στη σκηνή η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα να κλέβει τις εντυπώσεις

Με μία εξαιρετική εμφάνιση, η Κατερίνα Ντούσκα μαζί με τα κορίτσια που τη συνόδευαν στη σκηνή ερμήνευσε το "Better Love" ενθουσιάζοντας το κοινό που παρακολουθεί τον α΄ημιτελικό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται ότι οι κριτικές επιτροπές έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη γενική πρόβα.

Η ελληνική συμμετοχή θεωρείται φαβορί για πρόκριση, με πολλά γραφεία στοιχημάτων να προεξοφλούν ότι "παίζει" δυνατά για την πρωτιά στον α' ημιτελικό

Who you waiting for? Katerine Duska just smashed it with Better Love for Greece there!#DareToDream #Eurovision #GRE pic.twitter.com/GdsXzjnArJ

— Eurovision (@Eurovision) 14 Μαΐου 201

 Την Πορτογαλία εκπροσωπεί φέτος ο  Conan Osiris με το Telemóveis

What amazing staging and lyrics from Conan Osiris, representing Portugal! #DareToDream #Eurovision #PRT pic.twitter.com/OcuXSWAOI1

— Eurovision (@Eurovision) 14 Μαΐου 2019

 Ο Εσθονός Victor φαίνεται να αποκτά αρκετούς φαν όσο ερμηνεύει το Crone Storm.

 Από τη  Ισλανδία, ο Hatari με το Hatrið mun sigra, καταφέρνει να βάλει τη χώρα του ίσως για πρώτη φορά μέσα στα φαβορί. 

 

Αυστραλία φέτος βρέθηκε μετά τις πρόβες της στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων. Ο λόγος, κυρίως τα εντυπωσιακά εφέ επί σκηνής! Η Kate Miller-Heidke πραγματοποίησε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχουμε δει στη Eurovision με το τραγούδι Zero Gravity να βρίσκει εφαρμογή…

Has @kmillerheidke done enough for your vote? The Australian singer has performed Zero Gravity, but will you be sending her to the Grand Final? #DareToDream #Eurovision #AUS pic.twitter.com/9mfFx2eL2J

— Eurovision (@Eurovision) 14 Μαΐου 2019

 Η Γεωργία απόψε έχει διπλή αγωνία, μία για την Τάμτα και μία για τον Oto Nemsadze που εκπροσωπεί τη χώρα με το Keep on Going. Εμείς πάντως, τρομάξαμε λίγο!

 Ο 18χρονος Eliot από το Βέλγιο καλεί τους νέους να αναλάβουν δράση με το Wake Up.

  Eliot representing Belgium just finished performing his song Wake Up! Will it be enough to send him to the final?#DareToDream #Eurovision #BEL pic.twitter.com/VCBA4iuZdo

— Eurovision (@Eurovision) 14 Μαΐου 2019

Τη Σερβία εκπροσωπεί φέτος και πάλι η Nevena Božović. Με τη μπαλάντα Kruna ελπίζει στην πρόκριση στον τελικό.

  Η ZENA από τη Λευκορωσία ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision 2019 με το Like It και προκαλεί… θόρυβο και φασαρία χρωμάτων. Ωστόσο, κερδίζει το χειροκρότημά της στο τέλος.

That was Zena from Belarus. Did you Like It enough to send her to the Grand Final?#DareToDream #Eurovision #BLR pic.twitter.com/hE8HnghzJm

— Eurovision (@Eurovision) 14 Μαΐου 2019

Ο Joci Pápai από την Ουγγαρία τραγουδά για τον άνθρωπο που τον μύησε στη μουσική, τον πατέρα του.  Με το Az én apám δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο Lake Malawi από την Τσεχία κατάφερε να δώσει τον δικό του ρυθμό με το Friend of a Friend.

 Οι Zala Kralj & Gašper Šantl με το Sebi, θα λέγαμε πως σταδιακά έκαναν μονότονη τη συμμετοχή της Σλοβενίας.

 

  Για τη συμμετοχή της Πολωνίας, τις Tulia και το Fire of Love (Pali się), δεν υπάρχουν λόγια!

 

   Πολύ ρυθμικό το Look Away της Φινλανδίας, ωστόσο οι Darude feat. Sebastian Rejman μας αγρίεψαν λίγο…

Από το Μαυροβούνιο έρχονται οι D mol με το Heaven. Η αλήθεια είναι ότι μας θυμίζουν συμμετοχές άλλων εποχών, παλαιότερων…

 

Η Τάμτα ξείναι η πρώτη που ανεβαίνει στη σκηνή.Εντυπωσιακή εμφάνιση και άψογη στο τραγουδιστικό κομμάτι κλέβει τις εντυπώσεις.  Το κοινό ξεσηκώνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο και χτυπά παλαμάκια μέχρι το τέλος. 

 

Οι τέσσερις παρουσιαστές του διαγωνισμού μπαίνουν στην εντυπωσιακή σκηνή και ο διαγωνισμός ξεκινά.

Μετά από ένα συγκινητικό βίντεο με τη ζωή της, η πληθωρική Netta δίνει το σύνθημα της φετινής Eurovision. Με το Toy ξεσηκώνει την αρένα με την εκρηκτική της εμφάνιση!

 Α΄Ημιτελικός της Eurovision 2019 μόλις ξεκίνησε! O 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού διεξάγεται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά από την περσινή νίκη της χώρας στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με την Netta και το Toy. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Ισραήλ μετά το 1979 και το 1999. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Expo Tel Aviv και τον παρουσιάζουν οι: Erez Tal, Bar Rafaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub.

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού επιστρέφουν φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Η Κύπρος με την Τάμτα και το “Replay”, είναι η πρώτη χώρα που ανοίγει απόψε τον 64ουδιαγωνισμό τραγουδιού 

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 16η θέση με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι “Better Love”.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Η σειρά εμφάνισης στον πρώτο ημιτελικό…

1.     ΚΥΠΡΟΣ

2.     Μαυροβούνιο

3.     Φινλανδία

4.     Πολωνία

5.     Σλοβενία

6.     Τσεχία

7.     Ουγγαρία

8.     Λευκορωσία

9.     Σερβία

10.   Βέλγιο

11.    Γεωργία

12.   Αυστραλία

13.   Ισλανδία

14.   Εσθονία

15.   Πορτογαλία

16.   ΕΛΛΑΔΑ

17.   Σαν Μαρίνο

Από τις 17 χώρες του Α’ Ημιτελικού της Eurovision θα προκριθούν στον τελικό μόνο 10.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision

Στον Πρώτο Ημιτελικό –όπως και στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού και του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

 

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News