Θεοχάρης Ιωαννίδης: Ο σκοτεινός ρόλος στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και η συνεργασία του με τη Δαλιάνη

 Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης μπήκε στην επιτυχημένη ''Επιστροφή'' ενσαρκώνοντας τον Στέφανο, έναν χημικό με σκοτεινές προθέσεις. Ο ηθοποιός μιλά στο Τηλέραμα για τον ήρωά του, για τις ακραίες πράξεις που βλέπουμε να κάνει, αλλά και για τη συνεργασία του με την Αγγελική Δαλιάνη.

Επιστροφή στην τηλεόραση ως κακός...  

«Είναι ένας ολοκληρωμένος ρόλος. Δεν με αγχώ­νει που κάνω έναν κακό, ούτε με άγχωνε και ποτέ. Βρίσκω πάντα έναν λόγο για να ανταποδώσω στον ρόλο που βαφτίζεται: κακός».

Έχεις κοινά στοιχεία με τον Στέφανο;  

«Όλοι κρύβουμε τα πάντα μέσα μας. Προς το παρόν ο Στέφανος λειτουργεί με την καρδιά του και όποιο "κακό" κάνει, το κάνει επειδή εξυπηρετεί μια γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος. Στη ζωή μου δεν ορίζω κανέναν άνθρωπο ως κακό. Ο Σωκράτης έλεγε: "Κανείς δεν είναι κακός με τη θέλησή του, εν αγνοία του είναι". Αυτό πιστεύω κι εγώ. Όταν βρίσκουμε την πραγματική γνώση στη ζωή μας, δεν είμαστε κακοί. Έτσι κι ο Στέφανος. Δεν γεννήθηκε κακός, απλώς δεν ξέρει τι προκαλεί. Και πιστεύω πως όλοι μας έχουμε λειτουργήσει έτσι κάποτε στη ζωή μας».

Τι σου αρέσει στον ρόλο και τι σε απωθεί;  

«Αγκαλιάζω όλα τα στοιχεία του Στέφανου.'Ετσι ακριβώς αντιμετωπίζω και τους ανθρώπους και τους ρόλους που υποδύομαι. Πάντα έκανα παρέα με ανθρώπους που είχαν συμπλέγματα, ανθρώ­πους πολυσχιδείς και πολυδιάστατους, που δεν ήταν μόνο κακοί ή μόνο καλοί. Τον δικαιολογώ όμως, καθώς λειτουργεί με την καρδιά του».

Πώς θέλεις να εξελιχθεί η ιστορία του;  

«Θα ήθελα να βρει την αλήθεια μέσα του, να καταλάβει τις πράξεις του και να βγει από όλο αυτό το σύμπλεγμα».

Πώς είναι η συνεργασία σου με την Αγγελική Δαλιάνη;  

«Είναι άριστη, όπως και κάθε μου συνεργασία. Εάν δεν δημιουργήσω οικογενειακές σχέσεις με τους συνεργάτες μου, δεν μπορώ να λει­τουργήσω. Συναντιούνται τα βλέμματά μας, το συναίσθημα... Δεν διανοούμαι να μην έχω καλή σχέση με έναν άλλον ηθοποιό».

Θα ξανάκανες κωμωδία;  

«Θα έκανα οτιδήποτε δεν προσβάλλει το συναί­σθημα και το βλέμμα του θεατή. Θα έκανα και κωμωδία και αρχαίο δράμα. Ως επαγγελματίας, θέλω να δοκιμάζομαι σε όλα τα είδη, φτάνει να με εμπνεύσουν οι άνθρωποι του χώρου ότι μπορώ να το υποστηρίξω».

 

tvnea.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα