Ένας νέος κόσμος ανοίγει στο Open. Οι κινήσεις για να κυριαρχήσει και στο εξωτερικό

Ένας νέος κόσμος ανοίγει στο Open.  Οι κινήσεις για να κυριαρχήσει και στο εξωτερικό

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από όταν το Open ξεκίνησε να εκπέμπει. Το κανάλι, στήνεται και αναβαθμίζεται σε όλες τους τομείς με προσθαφαιρέσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και εργατικού δυναμικού με μόνο στόχο την ενίσχυση.

Οι ιθύνοντες του σταθμού, αναμένουν την προκήρυξη των εκλογών ώστε να μπουν δυναμικά στο τηλεοπτικό παιχνίδι και να διεκδικήσουν μερίδα του κοινού με πολιτικές εκπομπές, αναλύσεις και ρεπορτάζ.

Αυτούς τους τέσσερις μήνες, που το κανάλι είναι στον «αέρα» υπήρχαν αρκετές σκέψεις για τις κινήσεις που θα δρομολογηθούν ώστε να υπάρξει αύξηση στα νούμερα τηλεθέασης. Και τώρα ήρθε η στιγμή, οι σκέψεις να γίνουν επενδύσεις.

Το Open, αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό κανάλι που εκπέμπει σε FullHD και όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του media group, Τζώνη καλημέρης: «Επενδύσαμε σε πολύ υψηλής ποιότητας τεχνολογία γιατί είμαστε ένα νέο κανάλι και θέλαμε ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός να είναι ό,τι πιο προηγμένο και καινοτόμο. Όλες οι παραγωγές μας, τόσο οι εκπομπές όσο και τα δελτία ειδήσεων είναι σε fullHD, γεγονός που καθιστά το OPEN το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα με όλες τις παραγωγές του σε fullHD».

Ο σταθμός όμως ετοιμάζει και το έδαφος ώστε να κυριαρχήσει και στην ξένη αγορά με έναν νέο... κόσμο. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Καλημέρης: «Η κατεύθυνση είναι digital first, όλες οι λειτουργίες του τηλεοπτικού σταθμού, της εφημερίδας Έθνος και του σάιτ ethnos.gr είναι πλέον digital. Ξεκινάμε υβριδική τηλεόραση και θα δημιουργήσουμε streaming services. Σύντομα θα ξεκινήσει και το OPEN World, μέσω του οποίου το πρόγραμμα του OPEN θα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο, θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό μας όλοι οι Έλληνες της διασποράς».


Από τη Σοφία Πελεκάνου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα