Η αμήχανη στιγμή μιας παίκτριας στον τουρκικό Εκατομμυριούχο. Βίντεο

Η αμήχανη στιγμή μιας παίκτριας στον τουρκικό Εκατομμυριούχο. Βίντεο

Διαγωνιζόμενη σε τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση της Τουρκίας έγινε περίγελος όταν απέτυχε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το πού βρίσκεται το Σινικό Τείχος.

Η 26χρονη Su Ayhan, απόφοιτος οικονομικών στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίστηκε στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Η τέταρτη ερώτηση που της έθεσε ο παρουσιαστής ήταν: «Πού βρίσκεται το Σινικό Τείχος;» με τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις να είναι: Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα ή Ιαπωνία.

Η νεαρή κοπέλα απάντησε: «Ξέρω την απάντηση αλλά θα ήθελα να πάρω τη βοήθεια του κοινού».

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το 51% του κοινού πρότειναν ως σωστή απάντηση την Κίνα, ενώ οι υπόλοιποι μοιράστηκαν σε Ινδία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Απογοητευμένη από την έλλειψη συναίνεσης στο κοινό, η Ayhan έκανε χρήση της δεύτερης βοήθειας και τηλεφώνησε σε έναν φίλο της, που έδωσε τη σωστή απάντηση και την προστάτευσε από έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό, όπως αναφέρει η Hurriyet.

Τα σχόλια των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου μετά την προβολή του θέματος στη χώρα τους μέσω των τουρκικών ειδήσεων ήταν ιδιαιτέρως καυστικά: «Τι είδους εκπαιδευτικό σύστημα έχετε στη χώρα σας;» γράφτηκε στο Twitter.

Η 26χρονη απάντησε στην κριτική, λέγοντας: «Είχα το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω τις βοήθειες όποτε ήθελα».

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα