Μάχη ΕΡΤ – Epsilon για τις ομάδες του Πρωταθλήματος

Μάχη  ΕΡΤ – Epsilon για τις ομάδες του Πρωταθλήματος

Σε σκληρό ροκ εξελίσσεται η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων» ομάδων του πρωταθλήματος.

Οι επτά ομάδες που δεν έχουν υπογράψει ακόμη συμβόλαιο με τη Nova ή δε δέχτηκαν καλή προσφορά από την Cosmote TV θα στεγαστούν είτε στο Epsilon είτε στην ΕΡΤ. Αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες».

Ο υφυπουργός αποφάσισε να στηρίξει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με το επιχείρημα ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Αν τελικώς οι ομάδες υπογράψουν με την ΕΡΤ τότη η Δημόσια τηλεόραση ενισχύεται με ένα καλό προϊόν τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 10-15 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα της σύμβασης με την Football League.

Η έγκριση των χρημάτων πρέπει να υπογραφεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα πρέπει η σύμβαση να υπογραφεί μέχρι τις 25 Αυγούστου οπότε και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τη Nova για τις ώρες μετάδοσης των αγώνων.

Στην περίπτωση του Epsilon θα δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές ασυμβίβαστο αφού ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο δίνει οικονομική ανάσα στις ομάδες.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στις «άστεγες» ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει ανοιχτή κόντρα με τον Γιάννη Αλαφούζο και ο Άρης που έχει παραδοσιακά κόντρα με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: dailymedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα