Εξαγορά ψήφων στη Eurovision: Τι απαντούν Αυστραλία και EBU

Εξαγορά ψήφων στη Eurovision: Τι απαντούν Αυστραλία και EBU

Με μια εξοργισμένη δήλωση, το γραφείο τύπου της κρατικής τηλεόρασης της Αυστραλίας, απάντησε στις καταγγελίες του Mladen Lukić, του τραγουδιστή των Balkanika, ο οποίος προχθές κατήγγειλε εξαγορά ψήφων των επιτροπών αναφέροντας την Αυστραλία ως μία από τις χώρες που το έκαναν αυτό και μάλιστα μπροστά στα μάτια του!

O Mladen Lukić, μιλώντας στην εκπομπή “Jutro sa Jovanom i Srđanom” της Σερβικής τηλεόρασης αποκάλυψε: «Είδα ανταλλαγή / εξαγορά ψήφων από πολύ σοβαρές χώρες. Ήταν ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που κυκλοφορούσε και κανόνιζε τα πράγματα. Συνήθως γινόταν στα ξενοδοχεία. Κυκλοφορούσε και διαπραγματευόταν χωρίς να συμπεριλαμβάνει τη χώρα μας. Αντάλλασσε βαθμούς με τις άλλες επιτροπές. Καθόμουν δίπλα στην αποστολή της Αυστραλίας όταν ένας άνδρας ήρθε και έκανε συμφωνία για κάποια άλλη χώρα».

Η εκπρόσωπος τύπου του SBS, Katie Morgan απάντησε στο oikotimes.com: “Μπορώ να επιβεβαιώσω πως οι κατηγορίες είναι απόλυτα αβάσιμες και ψευδείς. Επίσης συντάσσομαι με την απάντηση της EBU, η οποία επιβεβαιώνει και διευκρινίζει πως η επιτροπή της Αυστραλίας ελέγχθηκε από νομικό της εκπρόσωπο. Δεν κρυβόμαστε και ο λόγος που δεν σας παρέχουμε περαιτέρω πληροφορίες είναι γιατί η ιστορία είναι απλά για τα σκουπίδια και δεν έχουμε άλλες πληροφορίες να σας δώσουμε.”




Λίγες ώρες νωρίτερα, η EBU είχε δηλώσει: “Η EBU καθώς και εξωτερικοί ελεγκτές, ελέγχουν περιοδικά και όλους όσους συμμετέχουν στις εθνικές επιτροπές σε στενή συνεργασία με τους κρατικούς τηλεοπτικούς φορείς. Όλοι όσοι συμμετέχουν στις εθνικές επιτροπές, υπογράφουν ειδικό έεγγραφο στην EBU, πριν πάρουν μέρος, δηλώνοντας πως θα μείνουν ουδέτεροι και θα ψηφίσουν αντικειμενικά για όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού. Υπάρχει και διαδικασία έκτακτου ελέγχου, την ώρα που ψηφίζουν οι επιτροπές, σε χώρες που επιλέγονται την τελευταία στιγμή, όπου γινεται έλεγχος για το πως ψηφίζουν οι επιτροπές, κάθε χρόνο. Εξωτερικοί συνεργάτες μας βηθούν να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια της ψηφοφορίας της επιτροπής αλλά και του κοινού.

Ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή του αρχηγού αποστολής της Σερβίας καθότι είναι υπεύθυνος για την ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιστή Mladen Lukić, εφόσον με τις δηλώσεις του αφήνει αιχμές για το διαγωνισμό, αλλά και την εικόνα της ίδιας του της χώρας. Ο ίδιος ο τραγουδιστής φυσικά παραμένει εξαφανισμένος από τα social media και δεν κάνει την παραμικρή διευκρινιστική παρέμβαση για το θέμα.

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα