Γέλιο μέχρι δακρύων με Μητσικώστα στην ΕΡΤ1!

Μπορεί η ΕΡΤ να σατιρίζει από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μέχρι τον Παύλο Πολάκη; Κι όμως, ναι, όταν πίσω από το σατιρικό 15λεπτο... κρύβεται ο μοναδικός Γιώργος Μητσικώστας!

Η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει μια σατιρική παραγωγή, η οποία θα προβάλλεται ένα τέταρτο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. «Πρόσφατα έκανα μια πρόταση στη διοίκηση της ΕΡΤ για μια “ριαλιτο-αθλητικο-πολιτική” σατιρική εκπομπή με σκοπό το γέλιο και τη δέχτηκαν με θετικό τρόπο.

Ούτε την αγωνία ούτε τον πόνο ούτε τον τρόμο θέλω να καυτηριάσω. Αρκετά προβλήματα έχουν οι Ελληνες» αναφέρει στην «Espresso» ο Γιώργος Μητσικώστας και συμπληρώνει ότι η σάτιρα δεν χρειάζεται ακριβές παραγωγές: «Ενας τηλεθεατής μου στο YouTube έγραψε ως σχόλιο στο διαδίκτυο: “Ενα τελάρο να βάλετε στον Μητσικώστα και μισή περούκα θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος”. Και αυτή είναι η αλήθεια!»

Λογοκρισία

Ο αγαπημένος μίμος αναφέρεται και στη λογοκρισία που επιβάλλεται στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης από καταβολής της. «Πολλοί μου λένε: “Γιώργο, στην ΕΡΤ υπάρχει λογοκρισία”. Και τους απαντώ: “Γιατί στα άλλα κανάλια δεν υπάρχει;”. Πάντως εγώ ακόμη θυμάμαι να με έχει καλέσει σε εκπομπή της η Ρούλα Κορομηλά στην ΕΡΤ, με σκηνοθέτη τον Τάσο Μπιρσίμ, να έχω σατιρίσει τον Δημήτρη Τσοβόλα και να μην έχει πάρει άνθρωπος τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί. Μάλιστα, ο Μπιρσίμ είχε πει στη Ρούλα να με καλέσει ξανά. Εγινε χαμός. Ολοι έμειναν ευχαριστημένοι και ας σατίριζα το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί; Γιατί δεν σατιρίζω ποτέ την προσωπική ζωή των άλλων, την ιδιωτική. Αυτό που μιμούμαι είναι η δημόσια παρουσία των προσώπων και αυτό που αποφεύγω είναι η προπαγάνδα».

Αναφέρει, επίσης, ότι αυτό που θέλει πλέον περισσότερο το ανδρικό τηλεοπτικό κοινό είναι η αθλητική σάτιρα, καθώς από τα πολιτικά πρόσωπα δεν περιμένει και πολλές εκπλήξεις. «Με βλέπουν στον δρόμο και μου ζητούν να κάνω τον Γεωργίου. Τους ιντριγκάρει, πεθαίνουν στα γέλια» λέει και συνεχίζει με... αποκαλύψεις: «Με πήραν τηλέφωνο από τον ΑΝΤ1 πριν από το καλοκαίρι, όταν σκέφτονταν να ετοιμάσουν ένα ριάλιτι επιβίωσης μέσα στη ζούγκλα με τίτλο “Είμαι επώνυμος, βγάλτε με από εδώ μέσα” και τους είπα ότι θα συμμετέχω, αν στην ομάδα κλείσουν ονόματα όπως του Ντέμη Νικολαΐδη, του Τσουκαλά, του Τσιάρτα, του Καραγκούνη, του Ψινάκη, του Αλέφαντου.

Πραγματικά, αν φτιαχνόταν μια τέτοια παρέα, θα πήγαινα και στην έρημο και με λιγότερα χρήματα» λέει ο δημοφιλής μίμος και εξηγεί γιατί: «Τα κανάλια πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι η επιτυχία μιας παραγωγής δεν εξαρτάται από το αν θα γυριστεί στον Αγιο Δομίνικο ή στις Φιλιππίνες. Και σε ένα χωράφι να έβαζες τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να συναντήσει τη Μέριλ Στριπ, είναι τέτοιο το υποκριτικό εκτόπισμά τους, που αυτό φτάνει. Με λίγα λόγια, το καστ είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε σειρές, εκπομπές, ριάλιτι, ταινίες. Τα φαντασμαγορικά μέρη επιβάλλονται στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη όταν χρειάζεται να κρυφτεί η γύμνια του ταλέντου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα