Ελένη Μενεγάκη: Τα πάνω- κάτω στην εκπομπή της: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η Ελένη Μενεγάκη είδε την εκπομπή της να δοκιμάζεται στους πίνακες τηλεθέασης με τα νούμερα να είναι σαφώς χαμηλότερα από αυτά που έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην πρώτη γραμμή.

Πάντως, η λατρεμένη παρουσιάστρια δεν το έβαλε κάτω και όλους αυτούς τους μήνες έχει δοκιμάσει αρκετές αλλαγές στην εκπομπή της για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Εν όψει δε της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η Μενεγάκη φέρεται να ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω στην «Ελένη» της και να κάνει ολικό λίφτινγκ όπως γράφει η Νάνσυ Νικολαΐδου στο TV Έθνος:

Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, η Ελένη διαπίστωσε πως η εκπομπή της έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί με τη... φιλοσοφία του «αυτόματου πιλότου» που είχε υιοθετηθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια, όπως επίσης κατάλαβε πως το... εξαντλητικό «τηλεμάρκετινγκ» μπορεί να της έφερε κουβάδες λεφτά, όμως της στέρησε τελικά... «πελάτες». Και χωρίς «πελάτες», μαγαζί γωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της τηλε-αντεπίθεσης είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την Ελένη και σε νέους ρόλους. Είδαμε την Ελένη-κηπουρό, την Ελένη-αγρότισσα, την Ελένη σαν την αξέχαστη Αλίκη να κυλιέται στα... χορτάρια, την Ελένη σε μεγάλα κέφια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Με άλλα λόγια, ξύπνησε μέσα της η... ρεπόρτερ!

Και η αλήθεια είναι πως την προτιμάμε έτσι την Ελένη. Η εποχή της... μοναρχίας, της... ατσαλάκωτης μπούκλας και του... εκτυφλωτικού οξυζενέ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μεγάλες αλλαγές, όμως, έρχονται στην εκπομπή της από Σεπτέμβρη. Αρχικά θα πέσει η αυλαία της «Ελένης» στα τέλη Ιουνίου, και μέχρι να επιστρέψει στους δέκτες μας ανανεωμένη και μαυρισμένη το φθινόπωρο θα έχουν αλλάξει πολλά, για να μη σας πω όλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη έχει αποφασίσει η εκπομπή της να υποστεί ένα γενναίο λίφτινγκ. Η ίδια επιθυμεί να αλλάξει επί της ουσίας και η θεματολογία της εκπομπής, να γίνει πιο πλούσια, πιο σφιχτή, πιο ενδιαφέρουσα, με μεγαλύτερη ποικιλία, ενώ σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει και με τους συνεργάτες της.

Η παρουσιάστρια έχει σκοπό να δει πολλά νέα πρόσωπα, προκειμένου να ανανεώσει και όχι να... συμπληρώσει το πάνελ της. Δεν θα αρκεστεί στο να κάνει απλώς κάποιες προσθέσεις στους ήδη υπάρχοντες. Αλλά σχεδιάζει να υπάρχει γύρω της ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η ιδέα ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος να μη βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης σε καθημερινή βάση. Υπάρχει η σκέψη να εμφανίζεται μέσα από συγκεκριμένη ενότητα.

Πιστεύω πως ο τελευταίος άνθρωπος που θα έπρεπε να φύγει από το πλευρό της Ελένης σε καθημερινή βάση είναι ο συγκεκριμένος. Πρώτον γιατί είναι απόλυτα συνυφασμένο το όνομά του μαζί της, μια και παρέα ξεκίνησαν αυτό το τηλεοπτικό τους ταξίδι στις αρχές του ‘90 στον «Καφέ». Και δεύτερον γιατί είναι μια παρουσία που μπορεί να στηρίξει την Ελένη και στα δύσκολα, που άνετα μπορεί να είναι το... back-up, έχει καλλιέργεια και ένα επίπεδο και μπορεί να τοποθετηθεί σε σχέση με οτιδήποτε κι αν προκύψει. Συν το ότι διαθέτει και ένα λονδρέζικο πιο μίνιμαλ χιούμορ που με τρελαίνει.

Από την άλλη, επίσης, υπάρχουν και οι σκέψεις η επόμενη τηλεοπτική μέρα να βρει τον Γρηγόρη Γκουντάρα πίσω από τις κάμερες. Ετσι κι αλλιώς ο Γρηγόρης είναι... εργάτης της εκπομπής, μια και η προετοιμασία της σε μεγάλο βαθμό περνά από τις δικές του πλάτες, οπότε και κρίνεται απαραίτητο να... εστιάσει ακριβώς σε αυτό το σημείο.

Τέλος, την πόρτα της εξόδου είναι πολύ πιθανό να δει και η Κατερίνα Ζαρίφη και μάλιστα... οικειοθελώς, μια και σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, λέγεται πως η πρόσφατη κρίση που εκδηλώθηκε στη σχέση της με την Ελένη δεν ήταν τόσο... εφήμερη και πως πλήγωσε ανεπανόρθωτα αυτήν τη συνεργασία. Για να δούμε...

 

tff

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα