Δώρα Αυγέρη: Ποια είναι η δημοσιογράφος που δέχτηκε τα πυρά Βαρουφάκη

«Αισθάνθηκα βία. Αισθάνθηκα όπως η Κανέλλη στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη. Βία!». Με αυτά τα λόγια, η Ξανθιώτισσα δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη περιγράφει τα συναισθήματά της μετά την «on air» επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον «αέρα» εκπομπής της ΕΡΤ3, στην οποία ήταν προσκεκλημένος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Βαρουφάκης... υπέδειξε στην δημοσιογράφο-παρουσιάστρια να μην του... αντιμιλά, καθώς ήταν εκείνος και ο κ. Τσίπρας, που έδωσαν μάχη το 2013, για να ξανανοίξει η ΕΡΤ και έτσι να μπορεί εκείνη να βρίσκεται σήμερα στο στούντιο και να έχει την δουλειά της.

Μιλώντας στην Χριστίνα Ταχιάου, στο protagon.gr, η ξανθιά δημοσιογράφος λέει για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Ο τρόπος του ήταν καθαρά σεξιστικός, ενώ χαρακτηρίζω τη συνολική συμπεριφορά του φασιστική. Έδειξε παντελή έλλειψη σεβασμού κι εμπιστοσύνης στους δημοσιογράφους, ξεκίνησε με την απόλυτη ακύρωσή τους. Δεν πίστευα ότι θα συμπεριφερόταν έτσι. Εάν το πίστευα, δεν θα έκανα τη συνέντευξη, όπως δεν κάνω με χρυσαυγίτες, διότι μπορεί να τύχει το οτιδήποτε μαζί τους».

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που η Δώρα Αυγέρη βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Ήταν στα τέλη του Μαΐου του 2013, όταν στη διάρκεια διαλείμματος της εκπομπής της στην ΕΡΤ3, κατήγγειλε ότι δέχτηκε απόπειρα εκφοβισμού από την... Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Με ανάρτησή της στο Facebook, που είχε τη μορφή ανοιχτής επιστολής και καταγγελίας προς την Ένωση Συντακτών, η Δώρα Αυγέρη κατήγγειλε ότι το τότε μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ είχε επιχειρήσει να την εκφοβίσει στο διάλειμμα της εκπομπής «Γεγονός», ζητώντας να την «βάλουν στην θέση της».

Στην καταγγελία της, μέσω Facebook, η Δώρα Αυγέρη ανέφερε τότε:

«Κυρία Αλ Σάλεχ, ξεχνάτε ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι γκαρσόνι!

Δεν θ’ αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…

Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.

Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»

Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.

* Η επιστολή μου αυτή αποτελεί και την καταγγελία μου προς την ΕΣΗΕΜΘ».

Οι... ίντριγκες στην ΕΡΤ3 και ο αγώνας για την επαναλειτουργία της

Πιάνοντας το νήμα από την τελευταία λέξη της παραπάνω ανάρτησης της κυρίας Αυγέρη, αξίζει ίσως να αναφέρουμε ότι η ίδια έχει υπάρξει κατά το παρελθόν υποψήφια με τον συνδυασμό του αείμνηστου Δημήτρη Γουσίδη στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ. Επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί και η αριστερών καταβολών δημοσιογράφος.

«Αλιεύοντας» στοιχεία από το Διαδίκτυο, βρίσκουμε επίσης αναφορές στο παρελθόν της κυρίας Αυγέρη στην ΕΡΤ3, οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα των καταγγελιών της ίδιας κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ. Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια περιγράφεται ως ένα από τα «πράσινα παιδιά», που «ευνοήθηκαν από τη ΝΔ».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται, δε, και οι αναφορές σε δημοσιεύματα ότι, ως προϊσταμένη του τμήματος ενημερωτικών εκπομπών, είχε το προνόμιο να κάνει εκπομπές, με προτίμηση στις πρωινές, αλλά και να αλλάζει συμπαρουσιαστές σαν τα... πουκάμισα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Δώρα Αυγέρη ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που, υπερβαίνοντας κάθε κομματική γραμμή και δίχως να περιχαρακωθεί σε κάποιο κομματικό πλαίσιο, πρωτοστάτησε στη «μάχη» για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά το «μαύρο» που έπεσε επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η δυναμική δημοσιογράφος είναι παντρεμένη με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, Αλέξανδρο Κάντερ-Μπαξ, ο οποίος κατάγεται από το Μπανγκλαντές και έχει βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος, για να βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του Δώρα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η κυρία Αυγέρη δεν «μάσησε» στην επίθεση του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ύψωσε το ανάστημά της και υπερασπίστηκε την θέση της.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα