Η ανάρτηση της Ρίκας Βαγιάννη για τη Μαρίκα Μητσοτάκη: Να λέμε και καμιά αλήθεια

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη παίρνει θέση για το θέμα που έχει προκύψει μετά την επίθεση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη σχετικά με το Μαρίκειο Ίδρυμα.

Η Ρίκα Βαγιάννη ξεκινά την ανάρτηση της επισημαίνοντας: Να λέμε και καμιά αλήθειαΑναλυτικά η ανάρτηση της:

Να λέμε και καμιά αλήθεια: Η Μαρίκα Μητσοτάκη υπήρξε προσωπικότητα, larger than life.
Αν κάποιος, έστω και ο πιο κοντινός άνθρωπός της, διανοείτο να "εκμεταλλευτεί" την κινητική της δυσχέρεια για μικροπολιτικούς λόγους, θα έμενε ο ίδιος ανάπηρος (πιθανόν και σέκος) από μαγκουριά στο κεφάλι.
Επίσης, με όλο το... αντι νου δου θάρρος της γνώμης μου, εχω να πώ ότι η μακαρίτισσα ήταν η μοναδική Ελληνίδα* (κατι σαν) πρώτη κυρία που ανέλαβε κοινωνικό έργο.Πάλεψε γι αυτό, και εργάστηκε για την υλοποίησή του. Στη Μαρίκα Μ.χρωστάμε το γεγονός ότι φτιάχτηκαν, με επιμονή και φωνές, σε εθνική κλίμακα οι ράμπες και οι διαβάσεις αναπήρων- που τη δεκαετία του '80 τις βλέπαμε και νομίζαμε ότι χάλασε ο δρόμος,ή ότι μας έφτιαξαν διάβαση για να παρκάρουμε πιο εύκολα στο πεζοδρόμιο
.Η Μαρίκα Μ. δημοσιοποίησε,, χρησιμοποιώντας τη θέση της, την απαράδεκτη στάση μας απέναντι στους αναπήρους και τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της μη προσβασιμότητας των ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.
Ε, ά μα πιά, άμα θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση στον Κυριάκο, διαλέχτε έναν από 4.000.000 σοβαρούς-και πραγματικούς- λόγους να του την πείτε. 'Οσο για την Ντόρα, μην κλωτσάτε, είναι άκυρο: Εχει ήδη πέσει.

*σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό έργο ολοκλήρωσε και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά υποθέτω ότι έφερε το "κόνσεπτ" από τις ΗΠΑ, την πατρίδα της.Της ήταν πιο οικείο. Ολες οι άλλες πριν και μετά, μετά, μουγκαφόν και δεν ξέρω-δεν είδα-μισό λεπτό να ρωτήσω τον άντρα μου.

topontiki

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Media

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: