Μήνυση Νικολόπουλου κατά της AGB Νielsen για την τηλεθέαση στα κανάλια

Μήνυση κατά των στελεχών της εταιρείας μέτρησης τηλεθέασης Νielsen κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας μέσω του δικηγόρου του, Νίκου Αγαπηνού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Νικολόπουλο, αναφέρθηκε ότι δεν προχώρησε παρόλ’ αυτά το αυτόφωρο, καθότι ο εισαγγελέας ζήτησε να απολογηθούν οι υπεύθυνοι της  και να προχωρήσουν στη συνέχεια οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νίκου Νικολόπουλου, Νίκος Αγαπηνός, επιβεβαίωσε πως: «Με εισαγγελική εντολή και ενώ υπήρχε σήμα για κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν συνελήφθησαν τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν».

«Θα ακολουθήσουν και άλλες μηνυτήριες αναφορές», πρόσθεσε ο κύριος Αγαπηνός.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση επικαλούμενος μονοπωλιακή στρατηγική κατά τη μέτρηση της τηλεθέασης στην Ελλάδα, ζητώντας να διαπιστωθεί αν χειραγωγείται με πρόθεση η κατανομή διαφημιστικού χρόνου στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα « Προτίθεστε να βάλετε τέλος στο μονοπώλιο των αυθαίρετων μετρήσεων τηλεθέασης της AGB-NIELSEN  ή θα συνεχίσετε και εσείς, όπως όλοι οι προκάτοχοί σας, να μοιράζετε αλόγιστα και ανεξέλεγκτα το χρήμα της κρατικής τηλεοπτικής διαφήμισης ανά τηλεοπτικό μέσο;»

Την Παρασκευή, ο κύριος Νικολόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα