Το carnet de voyage αποχαιρετά τον Γιώργο Γεωργιάδη. Βίντεο

Το συνιδρυτή του site carnet de voyage Γιώργο Γεωργιάδη, αποχαιρετούν με ένα συγκινητικό μήνυμα που έχουν αναρτήσει στη σελίδα τους οι άνθρωποι του site.

Δείτε την ανάρτηση του carnet de voyage:

«Με ρωτούν διαρκώς σε πόσες χώρες έχω ταξιδέψει κι όταν λέω πως όσο ταξιδεύεις, τόσο καταλαβαίνεις πως δεν έχεις «δει» τίποτα, μοιάζει υπερφίαλο και ψιλοσνόμπ. ΄Ομως για μένα το ταξίδι είναι σαν το ρολόι. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ρωτάς και να κοιτάζεις την ώρα, αν δεν πρόκειται μέσα στο χρόνο που σ΄ ενδιαφέρει να κάνεις κάτι παραγωγικό. ΄Ετσι και το ταξίδι. Αν το κάνεις για να γεμίσεις το διαβατήριο ή να στείλεις σέλφι στους φίλους σου, είναι μια ουτοπία. Αν έχεις καταφέρει ν΄ αγγίξεις και να σ’ αγγίξουν, άνθρωποι, τόποι, ευωδιές, κουλτούρες και διαφορετικότητες τότε πιθανότατα ξεκινάς ένα ταξίδι. Κι εκεί αξίζει τον κόπο να μείνεις και να δεις….» Γ.Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Συγκλόνισε η συνάντηση πατέρα - κόρης στο Πάμε Πακέτο - Βίντεο

Το carnet de voyage αποχαιρετά τον Γιώργο Γεωργιάδη - Media

Εμείς οι άνθρωποι του «Carnet de Voyage» αποχαιρετούμε έναν από τους ιδρυτές μας, τον ταξιδευτή μας Γιώργο Γεωργιάδη. Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής.Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο. Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, την εξέγερση του 1997 στην Αλβανία, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον εμφύλιο της Ρουάντα. Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, καθώς και το τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ ασχολήθηκε και με το προσφυγικό. Οι τελευταίες του συνεργασίες ήταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV και το site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

topontiki

Βίντεο: "Έφυγε" ο βετεράνος δημοσιογράφος & συνεργάτης του ΙΟΝΙΑΝ, Γιώργος Γεωργιάδης

ΕΡΤ: Γιώργος Γεωργιάδης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα