Η πρόταση Βούτση για το ΔΣ του ΕΣΡ

Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται η λίστα με τα εννιά ονόματα των υποψηφίων που προτείνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την ανανέωση της σύνθεσης του ΔΣ του ΕΣΡ. Πρόκειται για πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους.

Από αυτούς θα επιλεγούν οι έξι οι οποίοι και θα στελεχώσουν το νέο ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Αρκετοί προέρχονται από τον αριστερό χώρο, ορισμένοι εξ αυτών είχαν ταχθεί στο πρόσφατο δημοψήφισμα υπέρ του «Όχι», αλλά και από την λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις πρώτες αντιδράσεις από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λαοκράτης Βάσσης: Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και συγγραφέας. Συνέβαλε στη δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2000 ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Ανήκει στον στενό κύκλο άτυπων συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα.

Ροδόλφος Μορώνης: Δημοσιογράφος. Δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 - 11/9/2014) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ).

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Δημοσιογράφος. Πολιτικός συντάκτης των εφημερίδων Ελευθεροτυπία, Πρώτη και Καθημερινή. Διατέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής της Καθημερινής και συνεκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι (1980-1990), ενώ δίδαξε (1992-1996) ανάγνωση της πολιτικής επικαιρότητας στο εργαστήριο του θεατρικού Οργανισμού “Εστία”. Έχει διατελέσει ακόμα ραδιοφωνικός σχολιαστής στο σταθμό ΣΚΑΪ (2003-2004) και έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Γιάννης Τζανετάκος: Δημοσιογράφος. Ιδρυτικός γενικός διευθυντής του πρώτου μη-κρατικού ραδιοσταθμού, του Αθήνα 984, καθώς και του ASTRA Λευκωσίας. Διευθυντής του ραδιοσταθμού Flash. Γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – ΕΡΤ από το 1996 ως το 2000.

Γιώργος Πλειός: Πανεπιστημιακός. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ με γνωστικά αντικείμενα Κοινωνική Θεωρία Ι, Monitoring των ΜΜΕ, Εξουσία και Προπαγάνδα, Εκπαίδευση και ΜΜΕ, Έρευνα Θεματολογίας και Πλαισίωσης, Κοινωνιολογία της Εικόνας, Πολιτικός Λόγος Ιδεολογία και ΜΜΕ.

Βασίλης Καραποστόλης: Πανεπιστημιακός. Καθηγητής Πολιτισµού και Επικοινωνίας σπούδασε στο Τµήµα Πολιτικών και Οικονοµικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αθηνών και στο Πανεπιστήµιο Στέρλινγκ της Σκωτίας. 
Είναι καθηγητής στο Τµήµα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Φανή Πετραλιά: Δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Αντώνης Μακρυδημήτρης: Πανεπιστημιακός. Είναι καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε διατελέσει διατελέσει σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

Ανδρέας Νοταράς: Πανεπιστημιακός. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα