Growing Up Greek: Οργή της ελληνικής ομογένειας για το ριάλιτι του MTV

Προβλήθηκε εχθές από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV, το πρώτο επεισόδιο του ριάλιτι σόου με τίτλο Growing Up Greek.
Η προσβολή των αρχών, των αξιών, της ιστορίας και της παράδοσης της Ομογένειας στην Αμερική προκάλεσε την  ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Το Growing Up Greek αφορά μια ομάδα νέων ελληνικής καταγωγής (20 χρονών) στο Τάρπον Σπρινγκς της πολιτείας Φλόριντα, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα ομογενών. Το σόου στηρίζεται βασικά στα πρότυπα του σόου για τους ιταλικής καταγωγής νέους «Jersey Shore», στην περιοχή Σισάιντ Χάιτς της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ.

Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις είχαν ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες τους και τη συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών πριν από τη χθεσινοβραδινή προβολή του πρώτου επεισοδίου, αφού είχε βγει στη δημοσιότητα το τρέιλερ του σόου. Σε σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας διατυπώνεται η άποψη ότι οι νέοι που συμμετέχουν δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ομογένειας και το λεξιλόγιο, η συμπεριφορά και το επίπεδό τους προσβάλλουν τον Ελληνισμό.
Στις περισσότερες αναφορές ομογενειακών οργανισμών επισημαίνεται το γεγονός ότι το σόου δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα για το πώς μεγαλώνει ένα παιδί ελληνικής καταγωγής. Αντίθετα, όπως τονίζεται, παρουσιάζει τους Έλληνες νέους φωνακλάδες, βίαιους, επιφανειακούς, χωρίς γνώσεις, χρησιμοποιώντας φτωχό και χυδαίο λεξιλόγιο, να καυγαδίζουν μεταξύ τους, να μεθούν και να μη δείχνουν σεβασμό στις παραδόσεις της ελληνικής οικογένειας.

Παρόμοιες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην ιταλοαμερικανική κοινότητα η προβολή (3 Δεκεμβρίου 2009 έως 20 Δεκεμβρίου 2012) το σόου «Jersey Shore» του MTV. Το ίδιο κανάλι είχε κάνει και τη σειρά «Party Down South» που «γελοιοποιούσε» τους Αμερικανούς νέους του Νότου, όπως είχε αναφερθεί από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι ομογενείς μαζεύουν υπογραφές ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα