Dandelion: Το ρόφημα που πίνουν τα μοντέλα πριν από τις επιδείξεις εξασφαλίζει επίπεδη κοιλιά

Dandelion: Το ρόφημα που πίνουν τα μοντέλα πριν από τις επιδείξεις εξασφαλίζει επίπεδη κοιλιά

Aρκετές φορές νιώθουμε πως είμαστε πρησμένες, στο πρόσωπο, στα μάτια, στην κοιλιά, ακόμη και στα πόδια μας. Αυτό οφείλεται συνήθως στην κατακράτηση υγρών για το οποίο κάνει θαύματα το dandelion, το ρόφημα που πίνουν τα μοντέλα πριν εμφανιστούν στην πασαρέλα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πικραλίδα (γνωστή και ως ταραξάκο), ένα φυτό που κάνει καλό στο συκώτι, στο έντερο και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τα περιττά υγρά και να νιώσουμε ότι ξεφουσκώνουμε ανακουφιστικά. Μπορείτε να το απολαύσετε ως ρόφημα με τη μορφή τσαγιού ή ως συμπλήρωμα και αποτελεί την τέλεια φυτική θεραπεία κατά του φουσκώματος και του πρηξίματος τόσο σε πρόσωπο όσο και σώμα.

Η πικραλίδα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες και βήτα-καροτίνη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για την υγεία του ήπατος, της καρδιάς και του δέρματος. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, προάγει την πέψη και την ισορροπία του εντερικού μικροβιώματος. Έχει καθαριστική δράση και καταπολεμά τις τροφικές δηλητηριάσεις. Αποτοξινώνει το συκώτι, ενώ καταπολεμά ακόμη και την κυτταρίτιδα.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, ενώ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης. Μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των κυττάρων, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και να βοηθήσει ακόμη και στα ακνεϊκά δέρματα. Τέλος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά καταπολεμά το οξειδωτικό στρες. Ωστόσο καλύτερα να μην δοκιμάσετε το συγκεκριμένο ρόφημα, αν έχετε κάποια πάθηση του ήπατος, χολολιθίαση, γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Η συνταγή για το ρόφημα πικραλίδας

Θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα που θα τα βάλετε μέσα σε μία τσαγιέρα. Ζεσταίνετε νερό για 5-10 λεπτά, το ρίχνετε στην τσαγιέρα και το στραγγίζετε ρίχνοντάς το σε ένα φλυτζάνι. Επειδή η πικραλίδα, όπως λέει και το όνομά της, είναι πικρή, μπορείτε να ρίξετε μέσα μέλι ή ένα φυσικό γλυκαντικό όπως η ερυθριτόλη.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα