Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα από το αναμενόμενο

Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα από το αναμενόμενο

Εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια πολύ πριν οι εξετάσεις δείξουν πρόβλημα. Ίσως έχετε ακούσει ότι «Η ηλικία είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ» και αν δεν το έχετε ακούσει, να ξέρετε ότι πρόκειται για μια σύντομη αναφορά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Υπάρχει λόγος γι’ αυτό: Ο αριθμός των ατόμων που ζουν με τη νόσο διπλασιάζεται κάθε πέντε χρόνια μετά τα 65α γενέθλια ενός ατόμου, αν και τα συμπτώματα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται μετά τα 60, σύμφωνα με το CDC.

Παρόλα αυτά, άτομα όλων των ηλικιών θα πρέπει να γνωρίζουν για πιθανά συμπτώματα εγκεφαλικής νόσου, όπως προκύπτει από την έρευνα για την υγεία του εγκεφάλου του Parade και της Κλινικής Κλίβελαντ του 2024. «Είναι σημαντικό για άτομα κάθε ηλικίας να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει ο εγκέφαλος με τη φυσιολογική γήρανση», λέει η Dr. Jessica Caldwell, Ph.D., διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης της Νόσου Αλτσχάιμερ για Γυναίκες στην Κλινική Κλίβελαντ. «Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η άνοια. Όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν διάγνωση άνοιας, συχνά έχουν προβλήματα για χρόνια. Χρειάζεται χρόνος για να γίνει διάγνωση και τα μέλη της οικογένειας τους συχνά παρατηρούν ότι τα πράγματα αλλάζουν».

 Στην πραγματικότητα, η Dr. Caldwell λέει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αντιληφθούν αυτές τις αλλαγές στον εαυτό τους ή στα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν από τη στιγμή που ένα τεστ μπορεί να ανιχνεύσει και να διαγνώσει άνοια. Το ζήτημα αυτό είναι πιο συχνό στις γυναίκες, οι οποίες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και οι επιστήμονες μόλις τώρα μαθαίνουν περισσότερα για τους πιθανούς λόγους. Ωστόσο, η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να προτείνουν θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα σημάδια έτσι ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για τον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους.

Η Dr. Caldwell αποκαλύπτει 3 σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι έχετε προβλήματα στον εγκέφαλο και τι να κάνετε στη συνέχεια (ακόμα και αν η εξέταση βγει καλή).

3 σημάδια γνωστικής παρακμής σε οποιαδήποτε ηλικία

διαβάστε αναλυτικα στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα