Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνεις νερό πριν τον ύπνο

Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνεις νερό πριν τον ύπνο

Η κατανάλωση νερού πριν από τον ύπνο, είναι κάτι που πολλοί κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε βράδυ. Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να μην ήξερες, είναι ότι αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια, μπορεί ίσως να είναι επικίνδυνη για την υγεία σου.

Φυσικά, το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου. Ωστόσο αν συνηθίζεις να πίνεις νερό πριν τον βραδινό σου ύπνο, μπορεί στην πραγματικότητα να διαταράξεις τον κύκλο του ύπνου σου, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί θα πρέπει να φροντίζεις να πίνεις νερό, δύο ώρες πριν τον βραδινό σου ύπνο. Ο λόγος; Διακυβεύεται η ποιότητα του. Το να πίνεις νερό λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς για βράδυ, αυξάνει τις πιθανότητες για υπερυδάτωση, η οποία μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου. Εάν δεν διορθωθεί αυτό το μοτίβο, μπορεί να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα, που σχετίζονται με τον ύπνο.

Ο ύπνος ως κύριος πυλώνας της γενικής υγείας

Το κύριο μειονέκτημα του να πίνεις νερό πριν κοιμηθείς, είναι ότι είναι πιθανό να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας για να πας τουαλέτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον κιρκάδιο ρυθμό, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στην γενική υγεία και τον τρόπο ζωής. Προφανώς είναι σημαντικό να παραμένεις ενυδατωμένη, αλλά το πότε πίνεις νερό, έχει και αυτό τη δική του σημασία. 

Γνωστή στον ιατρικό κόσμο, ως νυκτουρία, οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι πιο συνηθισμένες για όσους δεν κοιμούνται βαριά. Σχετική επιστημονική μελέτη, αναφέρει ότι η νυκτουρία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως στέρηση ύπνου, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, έλλειψη συγκέντρωσης και συντονισμού, μείωση της δημιουργικότητας και αλλαγή της διάθεσης.

Η ισορροπία είναι το κλειδί

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, το να πίνεις αρκετό νερό, έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Η ισορροπία είναι το κλειδί και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να γνωρίζεις πώς η πρόσληψη νερού μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Για να αποφύγεις μια βραδινή επίσκεψη στην τουαλέτα, προτίμησε να καταναλώνεις την απαραίτητη ποσότητα νερού, κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι ακριβώς πριν κοιμηθείς το βράδυ.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα