Δεν μπορείς με τίποτα να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι; Να τι πάει λάθος

Δεν μπορείς με τίποτα να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι; Να τι πάει λάθος

Σου έχει συμβεί να ξυπνάς το πρωί αλλά να μην μπορείς με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ετοιμαστείς για να φύγεις για τη δουλειά σου;

Ηρέμησε, το ίδιο και σε εμάς. Το θέμα όμως είναι αν αυτό δεν γίνεται απλά κάποιες φορές αλλά αποτελεί την καθημερινότητά σου.

Εκεί θα πρέπει να το ψάξεις περισσότερο γιατί μπορεί να μην είναι απλά θέμα κούρασης ή βαρεμάρας αλλά να κρύβεται κάτι άλλο.

Να τι πάει λάθος και δεν μπορείς να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι σου

Έχεις θέμα με τον θυροειδή σου και δεν το ξέρεις

Το γνώριζες πώς αυτός όχι μόνο ελέγχει το μεταβολισμό σου αλλά και τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου; Ναι, κι όμως.

Επίσης ευθύνεται αποκλειστικά για τις απότομες αλλαγές στη διάθεσή σου -τη μία γέλια, την άλλη κλάματα, τη μία νεύρα, την άλλη εξάντληση κτλ.- αλλά και για την πίεση ή την αυξημένη χοληστερίνη σου.

Τέλος, αν υπάρχουν αδικαιολόγητες μεταβολές στο βάρος σου, τύπου παχαίνεις χωρίς να τρως υπερβολικά, ή αδυνατίζεις χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου, τότε μια επίσκεψη στο γιατρό για μια εξέταση αίματος είναι μονόδρομος.

Σου λείπει Μαγνήσιο

Κι όμως, πάνω από 300 λειτουργίες του οργανισμού έχουν άμεση σχέση με το Μαγνήσιο - και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά όλοι οι γιατροί.

Σου έχουμε και ένα βασικό παράδειγμα για τον σημαντικό ρόλο που παίζει, αφού ανάμεσα στα άλλα βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέψει τη γλυκόζη σε ενέργεια.

Και άρα, όπως καταλαβαίνεις τα χαμηλά επίπεδά του προκαλούν κούραση και κόπωση.

Στο εξής λοιπόν για να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στην καθημερινότητά σου, σου προτείνουμε να δώσεις πρωταγωνιστική θέση στη διατροφή σου στο σπανάκι, στα αμύγδαλα και τους ηλιόσπορους.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα