3 τρόποι για να ελέγξεις την φυσική σου κατάσταση

3 τρόποι για να ελέγξεις την φυσική σου κατάσταση

Πώς αισθάνεστε; Είστε σε καλή φυσική κατάσταση; Ή όχι; Προπονείστε αρκετές φορές την εβδομάδα και η αντοχή σας σίγουρα βελτιώνεται, αλλά πόσο γυμνασμένοι είστε και πόσο έχετε τον έλεγχο;

Για να το ελέγξετε, πρέπει να δοκιμάσετε τον εαυτό σας, αλλά αν δεν είστε αθλητής, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κάνετε. Έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν η φυσική σας κατάσταση έχει βελτιωθεί, ώστε να ξέρετε αν αυτό που κάνετε λειτουργεί.

3 τρόποι ελέγχου της φυσικής κατάστασης

1. The Dead Hang

Η πρώτη άσκηση είναι το “κρέμασμα” από μία μόνο μπάρα. Αυτό περιλαμβάνει το κράτημα από μία μόνο μπάρα και τον έλεγχο της διάρκειας που μπορείτε να κρατηθείτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο έλεγχος της δύναμης της λαβής με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό και μειωμένο κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων και καρκίνου. Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν μάλιστα ότι η δύναμη της λαβής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της συνολικής υγείας.

2. Το τεστ Cooper

Η αερόβια ικανότητα σχετίζεται με τη μακροζωία και τα χαμηλότερα επίπεδα καρδιαγγειακών παθήσεων, συνολικής θνησιμότητας και καρκίνου. Εάν θέλετε να ελέγξετε τη VO2 Max και την αερόβια ικανότητά σας, αλλά δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε την εργομετρική δοκιμασία, μπορείτε να κάνετε τη δοκιμασία Cooper. Για να εκτελέσετε αυτή τη δοκιμασία, πρέπει να τρέξετε ή να περπατήσετε σε ένα συνηθισμένο ρυθμό για 12 λεπτά είτε σε στίβο, είτε σε επίπεδο δρόμο είτε σε διάδρομο. Τρέξτε ή περπατήστε σε ένα συνηθισμένο ρυθμό για 12 λεπτά.

Η απόσταση που θα διανύσετε θα σας πει αν η φυσική σας κατάσταση είναι κατάλληλη για την ηλικία σας. Για παράδειγμα, για τους άνδρες ηλικίας 30-39 ετών, η μέση επίδοση είναι μεταξύ 1900 και 2299 μέτρων και για τις γυναίκες μεταξύ 1700 και 1999 μέτρων – για τους άνδρες, η μέση επίδοση είναι πάνω από 2700 μέτρα και για τις γυναίκες, η μέση επίδοση είναι πάνω από 2500 μέτρα.

3. Σανίδα

Ένας δυνατός πυρήνας μπορεί να αποτρέψει τραυματισμούς, να μειώσει τον πόνο στην πλάτη και να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο της δύναμης του κορμού δεν είναι άλλος από τη σανίδα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα και ένα χρονόμετρο. Βεβαιωθείτε ότι η τεχνική σας είναι σωστή και σταματήστε τη δοκιμή αν αρχίσετε να καταρρέετε. Το πρότυπο είναι ένα λεπτό για όλα τα φύλα και τις ηλικίες.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα