3 τρόποι για να μη σε νοιάζει τόσο η γνώμη των άλλων

3 τρόποι για να μη σε νοιάζει τόσο η γνώμη των άλλων

Είναι φυσιολογικό να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Ο φόβος σου για τη γνώμη ή την άποψη των άλλων οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «The First Rule of Mastery: Stop Worry about What People Think of you», Μισέλ Γκερβάι, ο εγκέφαλός μας είναι σχεδιασμένος για επιβίωση και σαρώνει συνεχώς το περιβάλλον του για να βρει όλα τα πράγματα που είναι δυνητικά επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εγκέφαλος μας συντονίζεται με την αποδοχή και δημιούργησε μια ψυχολογία στην οποία προσπαθεί συνεχώς να προσαρμοστεί. Ωστόσο, το να ανησυχείς για κάτι είναι διαφορετικό από το να ενδιαφέρεσαι για κάτι. Ναι, πρέπει να νοιάζεσαι για τις απόψεις των άλλων, αλλά κυρίως για των ανθρώπων που σε γνωρίζουν πραγματικά και νοιάζονται για την ανάπτυξή σου.

Διάβασε παρακάτω 3 τρόπους για να μη σε νοιάζει τόσο η γνώμη των άλλων.

Να ξέρεις πως κανένας δεν σκέφτεται όσα νομίζεις εσύ

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι έρευνες δείχνουν ότι συχνά υπερεκτιμούμε το πόσο νοιάζονται οι άλλοι για εμάς. Εμείς, είμαστε το κέντρο του δικού μας κόσμου. Ο καθένας, όμως, έχει τα προσωπικά του πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή του – και πιθανότατα σε αυτά εστιάζει. Οπότε, το να «χάνεις» τον ύπνο σου σκεπτόμενος τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα, απλώς είναι ανώφελο.

Μην προσπαθείς να μαντέψεις τι σκέφτονται οι άλλοι

Είναι πραγματικά, πραγματικά άσκοπο να υποθέτεις τι σκέφτονται οι άλλοι, γιατί η αλήθεια είναι ότι, εάν δεν στο πουν, δεν θα το μάθεις ποτέ. Σίγουρα, μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλοι πιστεύουν κάτι συγκεκριμένο για τη δουλειά σου, για τη προσωπική σου ζωή, για τις επιλογές σου, αλλά όλα αυτά μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα.

Να έχεις επίγνωση της «προκατάληψη αρνητικότητας»

Ο εγκέφαλός σου είναι προγραμματισμένος να ασχολείται περισσότερο με τα αρνητικά (όπως η κριτική) παρά με τα θετικά (τα κομπλιμέντα). Αυτή η «προκατάληψη αρνητικότητας» μπορεί να εξηγήσει γιατί πολλές φορές καταλήγεις στο ότι κάποιος σε κρίνει. Είναι χρήσιμο να το αντιληφθείς αυτό και να δώσεις στον εαυτό σου την κατάλληλη εμψύχωση.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα