Εφτά λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε πάντα και μόνο εσένα

Εφτά λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε πάντα και μόνο εσένα

Αν πιστεύεις ότι τα κουνούπια «σ’ αγαπούν» πολύ περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο στην παρέα σου, μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο. Επιστημονικές μελέτες άλλωστε δείχνουν, ότι περίπου το 20% των ανθρώπων, φαντάζουν ιδιαίτερα ακαταμάχητοι σε αυτά τα έντομα.

Μπορεί να υποστηρίζεις πως φταίει ότι έχεις «γλυκό αίμα», ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Η ομάδα αίματός σου, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι, για τους οποίους τα κουνούπια σού έχουν αδυναμία. Εάν νιώθεις ότι τραβάς τα κουνούπια σαν μαγνήτης, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα για το τι μπορεί να σε κάνει τον ιδανικό τους στόχο. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί επίσης να σε βοηθήσει, να βρεις τρόπους για να αποφύγεις τα ενοχλητικά τσιμπήματα και να μειώσεις τον κίνδυνο των ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν.

Τα κουνούπια λατρεύουν το διοξείδιο του άνθρακα
Όλοι παράγουμε διοξείδιο του άνθρακα καθώς εκπνέουμε. Παράγουμε επίσης μεγαλύτερες ποσότητες, κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές στο διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον τους. Η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να ειδοποιήσει ένα κουνούπι ότι ένας πιθανός ξενιστής βρίσκεται κοντά. Στη συνέχεια, το κουνούπι θα κινηθεί προς αυτή την περιοχή. Μετά, ξέρεις.

Η μυρωδιά του δέρματος
Το δέρμα σου είναι φυσικά γεμάτο με μικροσκοπική ζωή. Αυτά τα βακτήρια αναμεμειγμένα με τον ιδρώτα δημιουργούν ένα ξεχωριστό άρωμα. Το άρωμα της επιδερμίδας σου. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι τύποι και η ποσότητα των βακτηρίων στο δέρμα ενός ατόμου, μπορούν να παίξουν ρόλο στην προσέλκυση των κουνουπιών. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης συγκεκριμένα είδη βακτηρίων που υπήρχαν σε άτομα που ήταν ιδιαίτερα ελκυστικά για τα κουνούπια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα