Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάς πριν την ώρα σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάς πριν την ώρα σου

Συμβαίνει συχνά και σε πολλούς: Νιώθεις πιο νέα ή πιο μεγάλη από την πραγματική σου ηλικία. Και σύμφωνα με την επιστήμη, σε αυτή την αίσθηση, σημαντικό ρόλο παίζει η υγεία του εγκεφάλου.

Όταν πρόκειται για τον εγκέφαλό μας, η επιστήμη δείχνει ότι αυτή η ηλικιακή αποσύνδεση είναι πραγματική. Ο εγκέφαλός μας μπορεί ουσιαστικά να γεράσει με διαφορετικό ρυθμό από τη βιολογική μας ηλικία. Ανάλογα με την υγεία, τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σου, μπορεί να είσαι πολύ νεότερή ή μεγαλύτερη, σε εγκεφαλικά χρόνια από ό,τι φαντάζεσαι. Πώς μπορείς να καταλάβεις λοιπόν εάν ο εγκέφαλός σου γερνάει πριν από την ώρα του; Τα παρακάτω σημάδια μπορούν να σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις την πραγματική ηλικία του εγκεφάλου σου.

4 σημάδια που δείχνουν ότι ο εγκέφαλός σου μπορεί να γερνάει γρήγορα

Η επιστήμη έχει εξετάσει μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι εγκέφαλός μας, μπορεί να γερνάει πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε.

Είσαι κυνικός άνθρωπος
Φινλανδοί ερευνητές δημοσίευσαν μια συναρπαστική μελέτη στην οποία διαπίστωσαν ότι οι πολύ κυνικοί ηλικιωμένοι, όχι μόνο έχουν υψηλότερο ποσοστό γνωστικής έκπτωσης, αλλά και τείνουν να πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία. Γιατί; Το αρνητικό άγχος θα μπορούσε να είναι σε αυτή την περίπτωση ο ένοχος. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, έχει μια πολύ ανθυγιεινή επίδραση στον εγκέφαλο και εμποδίζει να σκεφτόμαστε καθαρά. Μήπως έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου, στο πιο αισιόδοξο;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα