Ματίνα Παγώνη για την αφρικανική σκόνη – Μετακινήσεις με μάσκα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα

Ματίνα Παγώνη για την αφρικανική σκόνη – Μετακινήσεις με μάσκα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα κρούει η Ματίνα Παγώνη ζητώντας τους αυτό το διήμερο, που θα υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Να μην βγουν έξω το διήμερο και εάν πρέπει να κυκλοφορήσουν να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews το πρωί της Πέμπτης 9/5.

 Η σύσταση για μάσκα και στην καλύτερη περίπτωση ενισχυμένη, αφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου με βρογχικό άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.λ.π.

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη συνέστησε να αποφύγουν τους μακρινούς περιπάτους για απόψε ακόμη και όσοι δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα. «Παραμένουμε στο σπίτι μας και γυμναζόμαστε εκεί» υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

«Οι γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά με βρογχικό άσθμα και να μην τα πάνε σε παιδικές χαρές» τόνισε και κλείνοντας είπε

Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου συνέστησε «εάν έχουν δύσπνοια να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους γιατί υπάρχει πιθανότητα να γίνει αλλαγή της δοσολογίας των φαρμάκων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα