Τα "αθώα" σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Τα "αθώα" σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Το νερό, όπως η τροφή, αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής! Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά σε άλλα μέρη του σώματος και προστατεύει τις αρθρώσεις. Ουσιαστικά, το πόσιμο νερό κάνει τα πάντα στο σώμα να λειτουργούν ομαλά. Αλλά πόσο νερό πρέπει να πίνεις για να νιώθεις 100% λειτουργική; Λοιπόν εξαρτάται.

Οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τη φαρμακευτική αγωγή ή τη γυμναστική που κάνει. Έτσι, λοιπόν, εκτός από την ημερήσια κατανάλωση νερού που κυμαίνεται περίπου στα 2 λίτρα, το σώμα σου μπορεί να σου "δείχνει" ότι χρειάζεσαι λίγο παραπάνω ή σου υπενθυμίζει ότι δεν έχεις πιει την συνιστώμενη ποσότητα.

Νιώθεις συνεχώς το αίσθημα της δίψας
Αυτό είναι, ίσως, το πιο προφανές σημάδι ότι είτε δεν έχεις καταναλώσει αρκετό νερό ή λόγω εξωτερικών παραγόντων (θερμοκρασία, ιδρώτας) το σώμα σου χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση. Ωστόσο, η δίψα από μόνη της δεν είναι ξεκάθαρο σημάδι! Για τον λόγο αυτό έλεγξε πόσο συχνά πηγαίνεις στην τουαλέτα. Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος πρέπει να επισκέπτεται το μπάνιο 4 έως 10 φορές, αλλά σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό αν είσαι όλη μέρα στο γραφείο και δεν πας ούτε μία φορά στην τουαλέτα. Αν είσαι σίγουρη ότι μένεις αφυδατωμένη για αρκετές ώρες της ημέρας, βάλε ένα ξυπνητήρι στο κινητό σου ως υπενθύμιση "ενυδάτωσης".

Έχεις πονοκεφάλους 
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις τακτικά πονοκεφάλους ή ημικρανίες, ευθύνεται το γεγονός ότι δεν καταναλώνεις αρκετό νερό. Πιστεύεται ότι ο όγκος του αίματος μειώνεται όταν κάποιος είναι αφυδατωμένος και αυτό μπορεί να μειώσει την παροχή οξυγόνου του εγκεφάλου. Συνεπώς, το αίμα δεν φτάνει στον εγκέφαλο με τον ρυθμό που θα έπρεπε και προκαλεί διαστολή των αγγείων.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα