Οι τροφές που θα ενισχύσουν το καλοκαιρινό μαύρισμά σου 

Οι τροφές που θα ενισχύσουν το καλοκαιρινό μαύρισμά σου 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες οι γυναίκες ονειρευόμαστε το τέλειο μαύρισμα λίγο πριν την εμφάνιση στην παραλία. Σίγουρα, χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να το πετύχεις, αλλά η διατροφή μπορεί να αποτελέσει σύμμαχος στην προσπάθειά σου.

Το φαγητό και το μαύρισμα φαίνονται να είναι δύο διαφορετικές κατηγόριες, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που περιέχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που όχι μόνο σε βοηθούν να μαυρίσεις πιο αποτελεσματικά, αλλά και να διατηρήσεις την υγεία του δέρματός σου και της επιδερμίδας του.

 Ας δούμε συγκεκριμένα ποιες τροφές είναι ειδικοί σύμμαχοι για το τέλειο καλοκαιρινό μαύρισμα.

Καρότα: 

Στην κορυφαία λίστα των τροφών που πρέπει να φας για να μαυρίσεις, τα καρότα κατέχουν την πρώτη θέση. Αυτά τα λαχανικά, όπως υποδεικνύεται από το χρώμα τους, περιέχουν πολύ βήτα-καροτίνη: 100 γραμμάρια πολτού καρότου παρέχουν περίπου 1200 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α ή ισοδύναμες ποσότητες καροτίνης, που αντιστοιχεί σε περίπου διπλάσια ημερήσια ανάγκη για έναν ενήλικα μεταξύ 30 και 59 ετών. Αυτό το λαχανικό είναι, επομένως, τέλειο για να βοηθήσει το μαύρισμά σου, για να μην αναφέρουμε ότι τα καρότα είναι επίσης πλούσια σε νερό και μέταλλα. Με λίγα λόγια, αποτελούν αδιαμφισβήτητο σύμμαχο της καλοκαιρινής διατροφής.

Σπανάκι/ ραπανάκι:

Αν και έχουν χαμηλότερη ποσότητα βήτα-καροτίνης ανά 100 γραμμάρια, το σπανάκι και το ραπανάκι είναι επίσης εξαιρετικά μαυριστικά τρόφιμα. Στην πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι είναι ελάχιστα γνωστά, και τα δύο αυτά λαχανικά περιέχουν 600 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α ή ισοδύναμες ποσότητες καροτίνης ανά 100 γραμμάρια, που αντιστοιχεί περίπου στη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης Α.

Πιπεριές:

Όλα τα είδη και τα χρώματά τους, περιέχουν μια ποσότητα βιταμίνης Α που κυμαίνεται από 100 έως 150 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, που αντιστοιχεί περίπου στο 30% της μέσης ημερήσιας ανάγκης για έναν ενήλικα. Αυτό τα καθιστά λαχανικό που προάγει το μαύρισμα, καθώς και αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, χάρη στην παρουσία βιταμίνης C στον πολτό τους.

Ντομάτες: 

Oι ντομάτες παρέχουν, επίσης, την ίδια ποσότητα βιταμίνης Α με τις πιπεριές και είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα λειτουργικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο. Πράσινο φως λοιπόν για κάθε είδους συνταγές ντομάτας: ωμή, μαγειρεμένη, γεμιστή!

Πεπόνι: 

Το πεπόνι δεν είναι μόνο ένα αναζωογονητικό και γευστικό σνακ για να ενυδατωθείς και να ξεδιψάσεις, αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος για το μαύρισμά σου: 100 γραμμάρια πολτού πεπόνι παρέχει 200 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α (δηαλαδή το 40% της ημερήσιας ανάγκης).

Ροδάκινα: 

Ακόμα και τα ροδάκινα, με 100 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια πολτού (που αντιστοιχεί στο 20% της συνιστώμενης δόσης), είναι απαραίτητα στη διατροφή σoυ για τέλεια μαυρισμένη επιδερμίδα. Είναι ένα πραγματικό συμπύκνωμα ιδιοτήτων: διουρητικό, αντιοξειδωτικό και μαυριστικό φρούτο.

shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα