Ο επίμονος μυϊκός πόνος: Ο ρόλος της ψυχολογίας στον μυϊκό πόνο

Ο επίμονος μυϊκός πόνος: Ο ρόλος της ψυχολογίας στον μυϊκό πόνο

Ο δημοσιογράφος, Άρης Καβατζίκης, και η Δόκτωρ χειροπλαστικής καις συγγραφέας, Κατερίνα Μουστάκα, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον επίμονο μυϊκό πόνο που μπορεί πολλές φορές να μας ταλαιπωρεί.

Ο μυϊκός πόνος μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα καθώς πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν κάποιον τραυματισμό αλλά πονούν στους μυς και δεν μπορούν να καταλάβουν την αιτία.

Ο δημοσιογράφος, Άρης Καβατζίκης, μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε για χρόνια και αφορούσε τον μυϊκό πόνο. Ο δημοσιογράφος είπε πως πονούσε τόσο πολύ που σκεφτόταν τα χειρότερα σενάρια.

«Θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος του πόνου προέρχεται από το είδος της δουλειάς. Είμαι ένας άνθρωπος με κακή στάση σώματος και πολύ στρες. Πονούσα πάρα πολύ. Όταν αναγκάστηκα να ζητήσω λύση, δεν μπορούσαν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Σκεφτόμουν τα χειρότερα σενάρια για το τι μπορεί να έχεις. Εμένα με χτυπούσε πολύ έντονα στο κεφάλι και στα μάτια. Από εκεί ξεκίνησα να το ψάχνω. Έπαιρνα μυοχαλαρωτικά, τα οποία δεν σε πιάνουν εύκολα. Όταν πήγα στον φυσιοθεραπευτή, είδα να παίρνω απαντήσεις σε όλα αυτά που με βασάνιζαν».

Η Δόκτωρ χειροπλαστικής καις συγγραφέας, Κατερίνα Μουστάκα, αναφέρει πως το σώμα είναι ίδιο σε όλους. Κατά συνέπεια, σε όλους μπορεί να συμβεί να πονέσουμε στους μυς.

Ο ρόλος των μυών στην υγεία του μυοσκελετικού συστήματος

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα