Bραδινή έξοδος για φαγητό: 4 τρόποι να αποφύγετε το φούσκωμα

Bραδινή έξοδος για φαγητό: 4 τρόποι να αποφύγετε το φούσκωμα

Πόσες φορές θα έχει τύχει να νιώσετε ένα φούσκωμα μετά από μία βραδινή έξοδο για φαγητό;

Είτε είστε στο νησί, είτε στην πόλη και πρόκειται να βγείτε για φαγητό, μπορεί μία ευχάριστη έξοδος να σας προκαλέσει φούσκωμα στο στομάχι και την κοιλιά.

Επίπεδη κοιλιά μετά από φαγητό
Εάν προσέχετε το βάρος σας, αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να βγείτε έξω και να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο με φίλους και οικογένεια. Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε και πόσο τρώτε. Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Lisa Young, PhD, RDN, δίνει χρήσιμες συμβουλές στο eatthis.com για το πώς μπορούμε να δειπνήσουμε έξω χωρίς να φουσκώσουμε και ίσως να χάσουμε και βάρος.

1. Προσοχή στο μέγεθος της μερίδας
Είναι πιθανό να πάτε σε ένα εστιατόριο και να παραγγείλετε ζυμαρικά. Ωστόσο, αν και νόστιμο, προσπαθήστε να μην το φάτε όλο σε μια δόση. Αντίθετα, προσπαθήστε να το διαχωρίσετε με κάποιες άλλες χορταστικές αλλά πιο υγιεινές επιλογές.
«Οι μερίδες του εστιατορίου είναι τεράστιες, επομένως αξίζει να μοιραστείτε τη μερίδα σας και να παραγγείλετε μια επιπλέον σαλάτα για να τη μοιραστείτε κι αυτή», λέει η Young.

Επιπλέον, μπορείτε να περισσέψει και να έχετε φαγητό την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα επιπλέον προνόμιο!

2. Πιείτε έξυπνα
Όταν βγαίνετε έξω για φαγητό με φίλους ή με την οικογένεια, μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε ότι είστε σε μια μεγάλη επανένωση ή σε γιορτή. Αυτό συνήθως θα συνοδευτεί με μερικά αλκοολούχα ποτά για τσούγκρισμα και ευχές.

«Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, βοηθάει πραγματικά να παρακολουθείτε την πρόσληψη αλκοόλ», λέει η Young. «Και, αν τσουγκρίζετε συχνά όπως γίνεται συνήθως, πιείτε με ένα γεύμα».

Εάν δεν πίνετε αλκοόλ, περιορίστε τα αναψυκτικά και τα ποτά με ζαχαρούχα σιρόπια», προτείνει η Young.

3. Φάτε πριν φάτε
Έχετε φάει ποτέ σκόπιμα πιο λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να φάτε έξω το βράδυ; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια.

«Συχνά πεινάμε όταν φτάνουμε στο εστιατόριο», λέει η Young. «Η κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ μια ή δύο ώρες πριν βγείτε βοηθάει».

Η παράλειψη γευμάτων έχει επίσης συνδεθεί με αύξηση βάρους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Επομένως, είναι σημαντικό να τρώτε κάθε γεύμα και να μην λιμοκτονείτε.

4. Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα ή σούπα
Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι σερβιτόροι βάζουν στο τραπέζι σας είναι ένα καλάθι με ψωμί. Και παρόλο που είναι δελεαστικό, υπάρχουν καλύτερες επιλογές όταν γευματίζετε έξω για να χάσετε βάρος.

«Αντί να τρώμε ολόκληρο το καλάθι με ψωμί, κάτι που κάνουμε συχνά όταν καθόμαστε στο εστιατόριο και περιμένουμε να φτάσει το κύριο πιάτο μας, παραγγείλτε ένα υγιεινό ορεκτικό», λέει .

Η Young προτείνει να απολαύσετε μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά ή μια σούπα με βάση τα λαχανικά. Τα λαχανικά μπορούν να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι υπέροχο όταν προσπαθείτε να μην τρώτε υπερβολικά και προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Πηγή: healthstories.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα