Πότε αναμένεται ο εμβολιασμός παιδιών 5 έως 11 ετών

Πότε αναμένεται ο εμβολιασμός παιδιών 5 έως 11 ετών

Την άποψη πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και δεν είναι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, εξέφρασε την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο κ. Ζαούτης έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, υποστήριξε πως θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Τι συμβαίνει με τα παιδιά που ξεπερνούν τον κορονοϊό

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Ο κ. Ζαούτης μίλησε επίσης για τις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα