Ρωσία: Πόσιμο εμβόλιο με γεύση φράουλας σχεδιάζουν ερευνητές

Ρωσία: Πόσιμο εμβόλιο με γεύση φράουλας σχεδιάζουν ερευνητές

Έναν νέο τύπο εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό σχεδιάζουν Ρώσοι επιστήμονες. Θα μπορούμε να το πιούμε και μάλιστα θα μπορεί να έχει και γεύση φρούτου.  
Το Ινστιτούτο πειραματικής ιατρικής της Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο επεξεργασίας δεδομένων και έρευνας για το πρώτο παγκοσμίως πόσιμο εμβόλιο ενάντια στην πανδημία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες το γονιδίωμα, η αλυσίδα δηλαδή του DNA, των προβιωτικών βακτηρίων που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα έχει κενά, τα οποία εάν καλυφθούν με γενετικό κώδικα από τον κορωνοϊό είναι να δυνατό να οδηγήσουν τον οργανισμό μας σε παραγωγή αντισωμάτων.

Η ερευνητική ομάδα τονίζει πως εάν κάποιος καταναλώνει τα τροποποιημένα προϊόντα σε δόσεις του 250 χιλιοστόλιτρων την ημέρα για τρεις εβδομάδες είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει ανοσία στον ιό.

Οι επιστήμονες μιλούν μάλιστα και για ποικιλία γεύσεων στα πόσιμα εμβόλια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την γεύση φυσικά, είναι δυνατό να κατασκευαστούν αυτού του τύπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε με γεύση φράουλας είτε χωρίς.

Εάν τελικώς η συγκεκριμένη καινοτόμος πρακτική έχει αποτέλεσμα, τότε τα πόσιμα εμβόλια θα είναι εύκολο να παραχθούν όπως σημειώνουν οι Ρώσοι ειδικοί με ελάχιστες τροποποιήσεις από μονάδες επεξεργασίας γάλακτος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα