Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς

Νέα στοιχεία για τα συμπτώματα του κορωνοϊού αποκάλυψε νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες της Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από την ανάλυση ρινοφαρυγγικών δειγμάτων των συμμετεχόντων αλλά και τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η αίσθηση κρύου, η απώλεια όρεξης, ο πονοκέφαλος και οι μυϊκοί πόνοι εντάσσονται στα συμπτώματα ενός ασθενή με κορωνοϊό. Ωστόσο το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, δεν είχαν κανένα σύμπτωμα την εβδομάδα πριν από την εξέτασή τους.

Ο πονοκέφαλος εκδηλώθηκε κυρίως στους μικρούς ασθενείς, δηλαδή κάτω των 18 ετών. Η απώλεια όρεξης επηρέασε την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 54 ετών, όπως και τους 55 ετών και άνω. Τέλος, οι ασθενείς 18 έως 54 ετών ανέφεραν και μυϊκούς πόνους.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, οι πιθανότερες ενδείξεις ότι ένας ασθενής νοσεί από κορωνοϊό είναι ο πυρετός, ο έντονος ξηρός βήχας καθώς και η απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα