Ti πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο;

Ti πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο;

Τη σύνδεση ανάμεσα στη διατροφή και την παραγωγή του υδρόθειου στο σώμα διερευνούν τώρα οι επιστήμονες, ενός δύσοσμου και τοξικού αερίου που παράγει ο οργανισμός σε μικρές ποσότητες, αλλά αποδεικνύεται σημαντικό για την υγιή γήρανση και τη μακροζωία

Πολλά είναι πλέον τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο περιορισμός ορισμένων από τις πρωτεΐνες που καταναλώνουμε μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για μια υγιή γήρανση. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι εντυπωσιακός...

Διατροφικοί περιορισμοί που αυξάνουν τη μακροζωία

Σε εργαστηριακά πειράματα (με μύκητες, φρουτόμυγες, σκουλήκια και πιθήκους) όταν οι επιστήμονες θέτουν τους οργανισμούς σε ισορροπημένες αλλά υποθερμιδικές δίαιτες, οι οργανισμοί αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους. Στα ποντίκια, αντίστοιχα, τέτοιου είδους διατροφές μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία.

Επειδή, όμως, η γήρανση και η μακροζωία είναι πολύπλοκες διαδικασίες, είναι δύσκολο για τους ερευνητές να εντοπίσουν τους μηχανισμούς λειτουργίας τους. Πρόσφατες μελέτες έριξαν φως στο πεδίο αυτό, υποδεικνύοντας ότι το H2S παίζει κρίσιμο ρόλο. ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr για την τροφή που πρέπει να τρώτε λιγότερο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα