Η ιδανική δραστηριότητα που καταπολεμά το άγχος μέσα στον χειμώνα

Η ιδανική δραστηριότητα που καταπολεμά το άγχος μέσα στον χειμώνα

Η πανδημία και όλα όσα συνέβησαν από τη διασπορά του Covid-19 έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται πιο ανήσυχοι από ποτέ.

Τώρα, καθώς ο χειμώνας συνεχίζεται, πολλοί αναζητούν νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης αυτών των συναισθημάτων, χωρίς τον ήλιο και τον ζεστό καιρό να ανεβάζει την ψυχολογία μας.

Αλλά, αντί να «κλειδώσουμε» τον εαυτό μας μέσα, στην περίοδο με τους ψυχρότερους μήνες, η καλύτερη κίνηση είναι ν΄αρπάξουμε τα παπούτσια μας και να πάμε να περπατήσουμε.

Αυτή η δραστηριότητα είναι η πιο ανέξοδη, εύκολη και αποτελεσματικότερη για να πάρουμε βαθιές ανάσες και να αισθανθούμε καλύτερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περπάτημα διεγείρει το τμήμα του εγκεφάλου που είναι γνωστό ως αμυγδαλή, το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα άγχους και τη λήψη αποφάσεων. Δεδομένου ότι αυτός ο λοβός μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα τη φορά, δίνοντάς του ένα μέρος για εστίαση, μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των σκέψεων που μας δημιουργούν άγχος. Όταν κάνουμε μια βόλτα, η διαδικασία αυτή διακόπτει αυτομάτως τις ανησυχητικές σκέψεις από το μυαλό μας, βοηθώντας μας να αισθανθούμε καλύτερα πολύ πιο γρήγορα.

Το περπάτημα επιτρέπει ουσιαστικά στις άσχημες σκέψεις μας να υποχωρήσουν, δίνοντας την ευκαιρία στον εγκέφαλό μας να κάνει ένα διάλλειμα. Επιπλέον, δεδομένου ότι το περπάτημα θεωρείται άσκηση, αποκομίζουμε και τα οφέλη του.

Το Harvard Health εξηγεί ότι η προσθήκη ενός μεγάλου περιπάτου στην καθημερινή μας ρουτίνα βοηθά στη χαλάρωση των μυών μας.

Γι' αυτό λοιπόν κάνε μια βόλτα έξω στη φύση, επειδή βοηθά να χαλαρώσουμε ακόμη περισσότερο τον εγκέφαλό μας. Βάλε το παλτό σου, ντύσου καλά και βγες έξω!

Οι ειδικοί λένε ότι διάφορα φυτά και δέντρα απελευθερώνουν χαλαρωτικά αεροζόλ στην ατμόσφαιρα, οπότε όταν περπατάμε χαλαρά ανάμεσά τους, μπορεί να ωφελήσουν την ψυχική μας κατάσταση. Επιπλέον, η εύρεση μιας περιοχής που σε βοηθά να αισθάνεσαι ελεύθερη και όχι περιορισμένη μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Επειδή οι περισσότερες εμπειρίες άγχους προέρχονται από ένα αίσθημα σφιξίματος στο στομάχι, η βόλτα σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να ανακουφίσει αυτά τα συμπτώματα. Ένας περίπατος μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του εγκεφάλου σου να χειρίζεται έντονα συναισθήματα. Όταν δίνεις στο μυαλό σου χώρο για να αναπνεύσει αλλά και ένα νέο σημείο για να εστιάσει, πιθανότατα θα είναι ευκολότερο να χαλαρώσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει.

Επιπλέον, ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας ή αχνιστού τσαγιού όταν επιστρέψεις, είναι ό,τι καλύτερο για να σε κάνει να πάρεις την απόφαση για μια βόλτα έστω και γύρω από το τετράγωνο...

Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα