Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν 1.695 υγειονομικοί και 68 αξιωματούχοι

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν 1.695 υγειονομικοί και 68 αξιωματούχοι

 Την πόρτα για μια νέα κανονικότητα ανοίγει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο έχει χορηγηθεί ήδη σε 1.763 Έλληνες, οι 1.695 από τους οποίους αφορούν σε υγειονομικούς.

Σε λιγότερο από 20 ημέρες οι πρώτοι Έλληνες που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ενδεχομένως να αποτελέσει και το διαβατήριο τους για τη νέα εποχή.

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι στις 4 Ιανουαρίου θα μπουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού ακόμα 40 νοσοκομεία και 36 επιπλέον έως τις 11 του μήνα, με στόχο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός περισσότερων από 60.000 υγειονομικών, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 942 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς και 58 θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 443 ασθενείς. Αν και η πορεία της επιδημίας είναι σταθερή, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη συμπεριφορά των πολιτών μετά τις γιορτές.

Τον επιδημιολογικό βραχνά εντείνουν 10 περιοχές όπου τα κρούσματα χτύπησαν «κόκκινο». Κάλυμνος, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρος, Θάσος, Ροδόπη, Φλώρινα, Λέσβος και Ξάνθη, είναι στο «μικροσκόπιο» των υγειονομικών αρχών. Σε υψηλά διψήφια νούμερα κινούνται το τελευταίο διάστημα, επίσης, η Λάρισα, η Πιερία και η Μαγνησία.

Σε αυτές τις περιοχές αλλά και σε όσες τις επόμενες ημέρες παρατηρηθεί έξαρση κρουσμάτων, θα υπάρχει άμεση κινητοποίηση των αρχών με παράταση lockdown ή ό,τι άλλο χρειαστεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

mega.com

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα