Αισθάνεστε κουρασμένοι; Πώς θα καταλάβετε αν είναι σύμπτωμα COVID-19

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Πώς θα καταλάβετε αν είναι σύμπτωμα COVID-19

Το άγχος της καθημερινότητας έχει ενταθεί πλέον από την έξαρση της πανδημίας. Ο κορoνοϊός έχει επηρεάσει την σκέψη μας. Πολλοί, αμέσως μόλις αισθάνονται ένα σύμπτωμα ανησυχούν ότι έχουν COVID-19.

Η κόπωση είναι ένα από τα πιο βασικά συμπτώματα της COVID-19. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι διαφόρων άλλων κοινών ασθενειών, οι οποίες απαιτούν ιατρική βοήθεια. Για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν ήρθε η ώρα να κάνετε ένα τεστ COVID-19, οι γιατροί λένε ότι υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Κοιμάστε περισσότερες ώρες, αλλά η κόπωση δεν μειώνεται

Πριν αποφασίσετε εάν η κόπωση σας είναι σύμπτωμα COVID-19, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε εάν είναι αληθινή κόπωση, ή απλά υπνηλία. «Εάν η κούραση σας οφείλεται σε υπνηλία, τότε το να κοιμηθείτε θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα», λέει ο οικογενειακός γιατρός δρ. Abisola Olulade. «Τα άτομα που έχουν κόπωση συχνά δεν θα αισθάνονται καλύτερα ακόμα και μετά τον ύπνο». Εάν για μερικές συνεχόμενες νύχτες κάνετε καλό και βαθύ ύπνο, αλλά αυτό δεν μειώσει την κόπωση που νιώθετε, ίσως είναι καιρός να κάνετε ένα τεστ για COVID-19.

Η κόπωση εκδηλώθηκε ξαφνικά ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr