Μόσιαλος για εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει με τα παιδιά, πότε πρέπει να εμβολιαστούν

Μόσιαλος για εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει με τα παιδιά, πότε πρέπει να εμβολιαστούν

Ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού παραμένει ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια γονείς, καθώς πλησιάζει η στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει τα δεδομένα και ουσιαστικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά δεν θα εμβολιασθούν άμεσα.

Αναλύτικά αναφέρει τα εξής:

«Τα δεδομένα στηρίζουν πως τα παιδιά και οι νέοι έχουν εξαιρετικά χαμηλότερο κίνδυνο από τη νόσο του Covid-19, για σοβαρή ασθένεια σε σύγκριση με τους ενήλικες. Η θνητότητα από Covid-19 στα παιδιά κάτω των 10 ετών προσεγγίζει το μηδέν. Για παράδειγμα στην Ισπανία, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου τα ποσοστά θνητότητας για παιδια 0-9 ετών ήταν 0.01%, για τους 10-19 ετών ήταν 0.02%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστά για τις ηλικίες 60-69 ανέρχεται στο 5%.

Όμως οι μελέτες επίσης έχουν δείξει πως τα παιδιά, παρότι μπορεί και να περνάνε τη νόσο ασυμπτωματικά ή και με πολύ ελαφρά συμπτώματα, μεταδίδουν τη νόσο. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κάνουν το εμβόλιο οι μεγαλύτεροι.

Καθόσον γνωρίζουμε τα παιδιά δεν θα είναι στις ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό σε όλες τις χώρες, κυρίως για τρεις λόγους

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα