Πρωτοποριακό διαγνωστικό τεστ κορονοϊού από Έλληνες επιστήμονες

Πρωτοποριακό διαγνωστικό τεστ κορονοϊού από Έλληνες επιστήμονες

Το πρώτο ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ  (rapid test), ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εθνική επιτυχία Ελλήνων επιστημόνων.

Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για εμβληματική δράση του υπουργείου Ανάπτυξης ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την επιδημιολογική μελέτη του κορονοϊού. Η Ελλάδα προστίθεται έτσι στις χώρες που έχουν αναπτύξει τέστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ.Δήμα, το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη φάση αναζήτησης εταιρείας, η οποία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων και την τοποθέτηση αυτών επί ειδικής μεμβράνης ανάπτυξης (“strip”) για την δημιουργία ταχέος τεστ αντιγόνου,  που θα επιτρέψει το συστηματικό και στοχευμένο έλεγχο του πληθυσμού.

Στην έρευνα πήραν μέρος 4 ελληνικά Πανεπιστήμια και 6 Ερευνητικά Κέντρα και δημιούργησαν τεστ που μπορεί αξιόπιστα να ενημερώνει τους εξεταζόμενους αλλά και τις αρχές για το εάν κάποιος ή κάποια είναι φορέας ή όχι.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα