Σeξ στην εποχή του κορονοϊού - Οδηγός για ασφαλείς επαφές

Σeξ στην εποχή του κορονοϊού - Οδηγός για ασφαλείς επαφές

Ένας οδηγό για ασφαλείς εpωτικές επαφές στην εποχή του κορονοϊού εξέδωσε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Όλους αυτούς τους μήνες, που μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό SARS-CoV-2, ένα από τα θέματα που μας απασχολεί μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι το πότε θα (ξανα)κάνουμε σεξ - αν κάθε τόσο μπαίνουμε σε καθεστώς καθολικής απαγόρευσης - αλλά και το πώς μπορούμε να απολαύσουμε τις ερωτικές επαφές χωρίς τον κίνδυνο διασποράς του επικίνδυνου ιού.

Τα ευρήματα, ωστόσο, από τη νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών προκαλούν προβληματισμό. Την ώρα που ήδη πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στους νέους για τη διασπορά του ιού, λόγω συμμετοχής σε κορωνο-πάρτι και βόλτες στις πλατείες, φαίνεται ότι οι αυξημένες σεξουαλικές επαφές τους το καλοκαίρι, που χαλάρωσαν τα μέτρα της κυβέρνησης, «γέννησε» την αύξηση των κρουσμάτων. Όπως εξηγεί ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών ( https://www.andrologia.gr ): «Η μετάδοση του ιού με την αναπνοή, τον βήχα, το σάλιο, το σπέρμα και την σεξουαλική επαφή έχει επισημανθεί σε πολλές μελέτες.

Με αφορμή αυτή την παραδοχή, μελετήσαμε τις σεξουαλικές επαφές στην διάρκεια της περιόδου, που σταμάτησαν τα περιοριστικά μέτρα, με την υπόθεση εργασίας πως οι νέες ηλικίες θα μπορούσαν να ήταν φορείς διασποράς, λόγω της αύξησης στη συχνότητα των σeξουαλικών επαφών, αλλά και λόγω της διακοπής του εγκλεισμού».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα