Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια τα συμπτώματα - Οι τροφές που διώχνουν τον πόνο

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια τα συμπτώματα - Οι τροφές που διώχνουν τον πόνο

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλλει τις αρθρώσεις και στις δύο πλευρές του σώματος, δηλαδή και στα δύο χέρια, και στους δύο καρπούς, ή και στα δύο γόνατα. Αυτή η συμμετρία είναι που την ξεχωρίζει από τους άλλους τύπους αρθρίτιδας.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα, τα μάτια, τους πνεύμονες, την καρδιά, το αίμα, ή νεύρα.

Σε άτομα με ΡΑ, το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει εσφαλμένα τα κύτταρα στην εσωτερική επένδυση των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα την φλεγμονή τους. Αυτό κάνει τις αρθρώσεις να πρηστούν, να σκληρύνουν και να σας πονούν.

Τα άτομα που έχουν ΡΑ θα έχουν μερικές περιόδους όπου δεν εμφανίζουν συμπτώματα και άλλες φορές που τα συμπτώματα παρουσιάζουν έξαρση.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα της ΡΑ είναι ο πόνος και η ακαμψία των αρθρώσεων. Πριν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, όμως, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει κάποια πρώιμα σημάδια.

Ορισμένα από αυτά τα σημάδια σχετίζονται με το πώς το άτομο αισθάνεται συνολικά, ενώ άλλα αφορούν ειδικά τις αρθρώσεις. Τα συμπτώματα που επηρεάζουν τις αρθρώσεις ενός ατόμου είναι πιο πιθανό να υποδηλώνουν ΡΑ, ιδιαίτερα εάν επηρεάζουν περισσότερες από μία αρθρώσεις ή και τις δύο πλευρές του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα