Τα τζάκια θα εντείνουν τη διασπορά του κορονοϊού: Έκκληση να μην κάψουμε ξύλα φέτος!

Τα τζάκια θα εντείνουν τη διασπορά του κορονοϊού: Έκκληση να μην κάψουμε ξύλα φέτος!

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV μίλησε το πρωί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Κορονοϊός: Τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν ότι θα φτάσουμε τους 900 νεκρούς μέχρι τέλος του έτους

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε, μεταξύ άλλων, ότι "αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα COVID-19 θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά μέχρι τέλος Νοεμβρίου και τα 2.000 μέχρι τα Χριστούγεννα".

Και πρόσθεσε: "Αν επιβάλλουμε το "μάσκα παντού", τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170 (...) Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900".

Η καύση ξύλων στα τζάκια θα εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού!

Ο καθηγητής τόνισε: "Ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης επιτείνει τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ιό σε ευπαθείς ομάδες -μεγαλώνει τη θνητότητα- (...) άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε για μια φορά φέτος την έκκληση των σωματιδίων από παντού. Να μην πάρουμε το αυτοκίνητο αν πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι κοντά, να πάμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο (...) και να μην κάψουμε ξύλα για θέρμανση τον χειμώνα (...) αυτό θα επιδεινώσει τη δυνατότητα μετάδοσης των σωματιδίων κορονοϊού σε μεγαλύτερη απόσταση και για περισσότερο χρόνο στον αέρα".

https://www.iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα